https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Lažne trditve in izmišljeni oglasi

Murska Sobota, 07.03.2018 ob 11:00  

Zadnje čase se v slovenskih medijih pojavlja vse več zavajajočih ˝zdravstvenih˝oglasov. To so oglasi, ki ponujajo različne kreme, tablete in metode, ki preprečujejo številne bolezni, pomagajo pri hujšanju in zdravijo določene težave. 

Mnogi potrošniki oz. kupci se ne zavedajo, da v teh oglasih nastopajo lažni zdravniki, lažni preizkuševalci, lažne so tudi trditve o boleznih in oglaševalci obljubljajo nemogoče učinke. Eden izmed mnogih oglasov je krema, ki ozdravi luskavico. Predstavljata jo Andraž Majcnom, direktor Klinike za dermatologijo in dr. Lovro Gregorčič, dermatolog in strokovnjak za kožne bolezni. Omenjena zdravnika sploh ne obstajata in tudi Klinike za dermatologijo nimamo v Ljubljani.

Naslednji takšen oglas je o kapsulah, ki bi naj ozdravile, kar 97-odstotkov vzrokov za uhajanje urina. Kapsule bi naj razvil in odkril nek profesor, ki sploh ne obstaja. Tudi oglas, ki obljublja povrnitev slušnih sposobnosti v 27 dneh, brez operacije, ni realen... Vse to in še več je takšnih primerov ter oglasov, ki zavajajo kupce. 

Po čem lahko prepoznate spletno prevaro?

Tržni inšpektorat ima nekaj navodil:

- telefonska številka daje vtis, da gre za slovensko, a se v resnici nahaja pri tujem operaterju;
- ponudniki so pogosto iz tretjih držav;
- na spletni strani se pojavljajo obvestila, ki vas spodbujajo k nakupu;
- obljubljena je 100-odstotna garancija za zadovoljstvo;
- ves čas je ponujena akcijska cena ali cena s popustom.

Ne nasedajte nekim oglasom, ki obljubljajo neke čudežne ozdravitve, ki so nerealne. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2018 ob 13:54 zupa gost

      Te nej istina ka shujsan v 3 dneh za 20 kilogramov? Po mojem se ogromno lidij na takse fore nasede

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2018 ob 21:05 Naci+ gost

      KONČNO DRUGO MNENJE O "ČINKOVITIH" KAPLJICAH IN METODI UČENJA TUJIH JEZIKOV. Imate, bralci,kake izkušje o (ne)učinkovitostih. Pošljite komentar!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2019 ob 14:57 cic gost

      Bravo! "Zdravstveno organizacijo" predstavlja v Sloveniji po sliki sodeč isti "človek" Andrej Mihač, ki pa je v Hrvaški Andrija Mihaljević.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.