https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Blaž Zadravec postal državni prvak iz nemščine

6.3.2018  

Na letošnjem državnem tekmovanju iz nemščine, ki je februarja potekalo na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, so dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) dosegli odlične rezultate. Blaž Zadravec, dijak 3. letnika, program predšolska vzgoja, je v svoji kategoriji postal državni prvak.

Na državnem tekmovanju dijaki rešujejo naloge v dveh delih, in sicer se prvih 60 minut posvetijo bralnemu razumevanju, rešijo tekst dopolnjevanja in nalogo iz besedotvorja, drugih 60 minut pa pišejo pisni sestavek, kjer lahko izbirajo med dvema naslovoma.

Za doseganje visoke ravni znanja tujega jezika seveda običajno ni dovolj le šolsko učenje, pač pa veliko vlogo igra zanimanje dijaka za jezik in njegove posebnosti. Mentorica in učiteljica Martina Vogrinec je o Blažu Zadravcu povedala: »Dijaka odlikuje izreden občutek za nemščino, vedno je pripravljen pomagati sošolcem in zelo rad sodeluje v projektih, povezanih z nemščino.« Blaž pravi, da je nemščina živ jezik, saj ga veliko uporablja za komunikacijo s sorodniki in prijatelji, prav tako se spogleduje z idejo, da bi v prihodnosti študiral tuje jezike.  

Foto: GFML

Tudi ostali dijaki tekmovalci ljutomerske gimnazije so se odrezali dobro. Vanessa Vočanec, Sara Zemljič in Luka Puklavec, njihova mentorica in učiteljica je Gita Fras, so dosegli 4. mesta v  svojih kategorijah in srebrno priznanje. Prav tako so srebrna priznanja osvojili naslednji dijaki: Nina Klement, Sara Perša, Jurij Šumak, Primož Škafar in Zala Sredenšek, dijaki 2. letnika, in dijaka 3. letnika Luka Lukač in Tjaša Zadravec.

»Znanje tujega jezika, predvsem pa nemščine, je za okolje, kjer živimo, zelo pomembno, ne samo z geografskega vidika, pač pa tudi zaradi gospodarskih in kulturnih stikov, ki jih imamo z nemško govorečim prostorom,« dodaja Gita Fras.

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2018 ob 15:20 asra gost

      hop, hitro k jodlarju v tlako...

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2018 ob 22:00 gost

      Čestitke vsem za trdo delo! Pogumno naprej!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.