https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radgonsko-Kapelskih goricah opravili prvi letošnji rez vinske trte

08.03.2018 ob 6:05  

Temperature so se končno spustile na okoli 0 stopinj Celzija. Rez trte se je torej lahko začel.


Rezatev ali rez je prvo opravilo v letu, ki ga morajo opraviti vinogradniki. Letos se torej rezanje, za razliko od prejšnjih milih zim, ni opravljajo v zimskih mesecih. Veliko jih je zadnja leta prakticiralo tudi z rezanjem takoj po trgatvi.

Rez je zelo pomemben, saj z njim uravnavamo rodnost, obremenitev vinske trte. Posledično to vpliva tudi na kakovost  grozdja in pozneje vina. V vinogradih Radgonskih goric so s traktorji naredili »poti« za obrezovalce trte oziroma delavce.

Pri nas je poznani predvsem »šparonski rez«. Danes je to vezanje na en šparon in dva čepa ali en šparon in en reznik. Predvsem pa je pomembno, da mlade trse režemo pozneje zaradi večje občutljivosti na pozebo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.