https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ravnatelj ljutomerske gimnazije odprl 16. Mednarodni debatni turnir

Ljutomer  

V četrtek, 8. marca, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekala otvoritvena slovesnost, s katero se je začel že 16. zaporedni Mednarodni debatni turnir. Kasneje se je dogajanje preselilo na Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Vse udeležence je pozdravil tudi državni sekretar iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Tomaž Boh, direktorica občinske uprave v Ljutomeru dr. Tatjana Fulder ter na koncu še ravnatelj GFML Zvonko Kustec.


Na turnirju sodelujejo skupine iz 10 držav (Anglije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Madžarske, Slovenije in Turčije). Turnir oziroma »INTERNATIONAL DEBATE WEEKEND« bo potekal od 8. marca do 10. marca 2018.

Slovenijo zastopa kar 16 ekip. Sledita Hrvaška in Italija, vsaka s skupino sedmih ekip. Po 5 ekip prihaja iz Združenih držav Amerike in Turčije. Iz Velike Britanije sta prispeli dve ekipi. Po eno ekipo imajo predstavniki Bosne in Hercegovine, Madžarske, Nemčije in Češke.

Debate bodo potekale tudi v petek in soboto, ko bodo razglasili končnega zmagovalca turnirja.

Podrobni urnik petkovega dela zajema ob 9.00 vnaprej pripravljeno debato o eni izmed afriških problematik (»African states should withdraw from the International Criminal Court and set up an African alternative«) ter ob 12.00 četrti in ob 16.00 peti krog debate. Sobotni urnik vključuje v 6. krogu pripravljeno debato n temo vesoljskega programa »This House regrets privatization of space research and travel« (ob 9.00) ter četrtfinale s pripravljeno debato »African states should withdraw from the International Criminal Court and set up an African alternative« (ob 11.00) in polfinale ob 14.00.

Finale bo potekal v športni dvorani ŠIC Ljutomer ob 16.00 s temo iz šestega kroga. Tako kot na začetku, bo tudi zaključna slovesnost potekala v že omenjeni športni dvorani, kjer bodo razglasili rezultate in podelili priznanja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.