https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Boštjan Gombač z Big Bandom RTV Slovenija navdušil v Gledališču Park

Murska Sobota, 10.03.2018 ob 6:00  

V petek, 9. marca, ob 20. uri, je v Gledališču Park Murska Sobota potekal četrti koncert Glasbenega abonmaja 2017/18, kjer je nastopil multiinstrumentalist Boštjan Gombač z Big Bandom RTV Slovenija ter dirigentom Lojzetom Krajnčanom.

Najboljši slovenski multiinstrumentalist Boštjan Gombač je pred polno dvorano Gledališča Park z Big Bandom RTV Slovenija in z mešanico glasbe ter humorja ustvaril magičen glasbeni večer. Program vsebine koncerta je avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača. 

Vsestranski glasbenik Boštjan Gombač, lanskoletni dobitnik nagrade Prešernovega sklada, je znan po tem, da kar dobi v roke, spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabi čudežne zvoke.

Prav tako je Gombač skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Med drugim je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.