https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: The Kandinsky Effect zažgal na jazzovske ritme v MIKKu

Murska Sobota, 11.03.2018 ob 13:00  

V soboto se je že v tretje zgodila jazzovska poslastica v Murski Soboti s skupino The Kandinsky Effect.


Spočet na pariški kozmopolitanski jazzovski sceni, utrjen/izoblikovan na poti po Ameriki in seznanjen z mednarodnimi tokovi je The Kandinsky Effect silovit jazzovski trio za 21. stoletje. Njihov leta 2013 izdani album Synesthesia, pri založbi Cuneiform, ponuja vratolomno zvočno vožnjo med prefinjenimi elektronskimi teksturami in zapletenimi menjavami ritmov ob prepričljivi skupinski interakciji. The Kandinsky Effect v postavi Warren Walker na saksofonu in elektroniki, Gaël Petrina na basu in elektroniki ter Caleb Dolister na bobnih in prenosniku strastno raziskuje obširno zvočno ozemlje, tudi takšno, ki ga vse preredko povezujemo z jazzom. Znotraj jazzovskega jezika iščejo nove poti s povezovanjem jazza, rocka, elektronike, hip-hopa in eksperimentalnih zvokov. 

Bend je dve leti kasneje izdal svojo tretjo ploščo »Somnambulist«, prav tako pri založbi Cuneiform, kjer pelje zgodbo s prejšnjega albuma s takratnim novim članom Calebom Dolisterjem, ki je bendu poleg že ustaljenih gruverske in atmosferične komponente dodal še tretjo, nažigaško. Dolister kot fan heavy prog prvakov Messhugah in Petrina kot fan elektronskega zvokovja z Walkerjevim brezčasnim saksofonom tvorijo udarni trio, ki je nočna mora zavzetim jazzovskim puristom. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.