https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaradi političnih nasprotij turniški gasilci brez gasilskega doma

Turnišče, 12.03.2018 ob 10:00  

Včeraj smo od Gasilskega društva Turnišče prejeli obvestilo glede zapletov v zvezi z ureditvijo novih prostorov Gasilskega doma. Gasilsko društvo Turnišče se že namreč nekaj časa trudi za pridobitev boljših prostorov, svetniki pa na 5. izredni seji Občine Turnišče, zaradi političnih  nasprotij, znova niso potrdili rebalansa proračuna za leto 2018.

Vsebino pisma objavljamo v celoti. 

"Gasilsko društvo Turnišče, osrednja  enota v  Občini Turnišče, se že nekaj let trudi pridobiti boljše prostore za svojo dejavnost. Društvo uradno deluje na ulici Štefana Kovača 73, zaradi premajhnih prostorov pa imamo opremo in vozila razporejena praktično po celi vasi Turnišče, ki pa so prav tako neprimerni za gasilsko dejavnost. V teh prostorih gasilci sploh nimamo svojih sanitarij, ne tuša. Pri Občini, torej v naših, gasilskih prostorih imamo mesto samo za dve vozili, to sta GVC 16/25 in GVM-1 s prikolico. Večje vozilo GVC 24/50 imamo v garaži pri podjetju PLANIKA, kjer pa imamo problem z izvozom našega vozila. Težava nastane predvsem pri intervencijah, saj pogosto ne vemo, če je sploh kateri od gasilcev odšel v garažo po GVC 24/50. Omejeno imamo tudi število ključev v podjetju Planika.  Prav tako nimamo dovolj prostora za opremo, ki jo rabimo za tekmovanja.  Ta problem smo začasno rešili s pomočjo in najemom kontejnerja, ki ga imamo postavljenega na šolskem igrišču – na tretji lokaciji. Na žalost druge lokacije za ta kontejner ni.

PGD Turnišče je v zadnjih dveh letih aktivno sodelovalo v iskanju nove lokacije in pripravi načrtov za novi gasilski dom skupaj z občinsko upravo in projektantom. Gasilci smo se strinjali z lokacijo objekta Rodovita, saj v tem primeru ostanemo v centru Turnišča, zaradi česar lahko ob intervenciji posredujemo vsi gasilci enakopravno in v podobnem času, ki pa je pri intervencijah ključnega pomena. Ta lokacija nam je všeč tudi zaradi tega, ker lahko opravljamo vse vaje na lokaciji, za tekmovanja pa uporabimo tudi sosednje igrišče. Prednost lokacije je tudi izhod na dveh straneh. Sam objekt smo zasnovali racionalno za naše potrebe, še kako pa smo pri tem pazili, da so stroški obnove čim manjši – iskali smo optimalno rešitev. V tem objektu smo del prostorov namenili tudi občanom, ki bodo lahko prostore uporabljali za druženja. Društvo bo z oddajanjem prostorov pridobilo sredstva za nakup opreme. Za objekt smo že pridobili gradbeno dovoljenje konec prejšnjega leta.

Žal občinski svet Občine Turnišče, zaradi svojih političnih nasprotij na 5. izredni seji Občine Turnišče, ni potrdil rebalanasa proračuna za leto 2018. S tem so zavrgli naš predlog in gasilci PGD Turnišče smo spet ostali brez prepotrebnih nujnih prostorov. V preteklih letih je Občina Turnišče obnovila prostore gasilskih domov v Gomilici, Nedelici in Renkovcih. PGD Turnišče, ki je prvi posredovalec v občini pa na svoje prostore čaka že od njene ustanovitve.

Upravni odbor in poveljstvo  PGD Turnišče"

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2018 ob 10:46 vaščan gost

      Velka škoda je ka se spodaj še nej podpisala županja, ki si zbira volilce pri gasilcih. Delala bi naj po zakonu, najprej bi se naj z občinskim svetom mejnila o investicijah, pa naj bi lokacijoskupaj poskali, pa potem bi dvignili samo roke. Ona sama od sebe zrikta gradbeno, te pa svetniki naj dvignejo samo roke, moreš si najprej poglednoti izredno sejo občine, pa te vijdiš, zakoj so nej njeni predlog podprli. Logično je volitve so tu, gasilcov je puno, tak ka si zbira svoje volilce prigasilcah, gasilci pa tou ne prijdejo gor, glavno ka nekaj du meli, čez čas pa itak nede dobro. Občinski svet tudi vij se oglasite

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2018 ob 10:56 nevtralen gost

      Sramota je, da gasilci morajo imeti na treh lokacijah svojo opremo! Svetniki kot svetniki... Sram vas je lahko, pa to ne govorim samo za Turnišče, ampak vidim da so ti še hujši kot pri nas! SRAMOTA

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2018 ob 10:59 gasilec Samo gost

      Krivda za zmedo glede gasilskega doma je samo in edino na strani županje! Napačen se mi zdi predvsem način komunikacije županje s svetniki. Namesto, da bi pred začetkom priprave dokumentacije obvestila svetnike in jim predstavila projekt, je rajši izbrala »horuk« verzijo in posledično so največ izgubili gasilci! Predvidevam, da je tako popolnoma nepotrebno šlo v nič cca. 20.000 EUR (strošek projektiranja in priprave dokumentacije) vir: erar.si Ta znesek bi v skrajnem primeru bil več kot dovolj za nakup zemljišča na kateri drugi lokaciji.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2018 ob 11:04 kmetvaraški gost

      Proti so bili Anton Sep, Danica Kocet oba gasilca iz Turnišča, Vincenc Litrop in Igor Fluher iz Renkovec, Matej Vitez iz Nedelice in Robert Tkalčič iz Gomilice. Seveda vsi v zaščito svetnika Stanislava Sobočana, ki na omenjeni lokaciji najema del prostorov za male pejneze. Samo za svoje koristi jim gre. Ne mislijo pa na gasilce. Na pomoč.

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 13:48 TONČEK gost

        TEGA SEPA ,BI MORALI DATI NA RAKETO IN GA POSLATI V VESOLJE..LE TAM ŠE NI MODROVAL IN TUPIL...PRAVI MUTIBARIČ IN DVOLIČNEŽ......

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.03.2018 ob 11:11 gasilec-na pomoč gost

      tak je krivda je na strani županje, svetniki so rejsan nej dobri, samo če gledamo seje vijdimo kak se ona obnaša na sejah do svetnikov. Gasilec san pa san nej biu na seji, pa rejsan nan je potrejben dom, samo nej tak kak ona rikta. Zbira si glasove, istina ka je trbelo projekt napraviti prli kak se s kejn zmejni, vse je zriktano, zdaj pa oni naj zdignejo roke, projektant je pa itak rodbinski, naj si on tudi zasluži, istina za te pejneze bi se kupila parcela, pa bi se dom za te pejneze 380.000 EUR tudi napravo, gasilci so zdaj tou zgrabili, ona pa tudi gasilce za volitve.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.03.2018 ob 11:14 nemešnjak gost

      Gasilec Samo alias Stanislav Sobočan, kelko si doubo nepovratnih sredstev na račun občinskih poslovnih prostorov 246.450€ na račun novih delovnih mest v pomurski regiji, tvoje delavke pa se sakši den vozijo v Celje za minimalca ?

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.03.2018 ob 11:40 kmetavzar gost

      vido san sejo, pa rejsan so tu dosta svetniki nej krvij, ona si rejsan glasove zbira z gasilcami, oni pa ne prijdejo gor, saj so na seji bilij pravi, pa vargov laci se je glaso, ka pa on je bil tudi svetnik za časa vladanja koceta, pa se je te brigao za gasilce, že te bi lejko dom stal, nej ka je zdaj na seji davao takše izjave, te se je pa nej briagao, gasilci so ga seuv prignali, ka bi naj svetniki čuli njega, ka bi bole potrdili, da pa ja bil pri sklejci,ka i lejko kaj zrihtal pa je tudi nej.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.03.2018 ob 11:43 kekec gost

      Svetniki pol leta pred volitvami ne vupajo iti v večji projekt. Na seji so se opravičevali ka to tak nejde zaj pred volitvami, samo ka bi nasprotovali celoj stvari. Nej čudno ka naša občina tan ge je ... Lejko vas je sran!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.03.2018 ob 11:45 Gasilec gost

      Haha sramota vsi samo volitve vijdite

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.03.2018 ob 12:01 cankarjevihlapci gost

      Problem je gasilski dom nej županja...gasilci nucamo dom mij smo nej politična organizacija... Svetniki pa ste vsi omejeni odločali bi še kakše spodanje lače naj ma županja... ge ste bilij da se je kralo... s tistimi pejnezami bi lejko gasilski dom stal, samo gledate na lastno korist pa haske... vsi nekomi nekaj rihtate službe, stanovanja, poceni najemnine,namesto ka bi delali za lidij... vsi bi mogli fkuper stoupiti pa napraviti te gasilski dom... županja ga nikan nede nesla...

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.03.2018 ob 12:03 123456789 gost

      Pa vij niste normalni. Če se svetniki ne strinjajo z načinom dela županje, nej trbej po gasilcih udarjati. Tou tij je nerazgledano ljudstvo, ko majo kontriranje za življenski cilj.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.03.2018 ob 12:30 ribič pepe gost

      O gasilskem domu se razpravlja, kot da bi zadnji vlak za vedno odpeljal ?!? Gasilci: zaslužite si nov, sodoben in funkcionalen objekt in ne to podrtijo v obliki skladišča iz 70 let prejšnjega stoletja.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.03.2018 ob 12:44 Od pepeja sin gost

      10 lejt ze delate te dom pa ste do zaj se nikan nej prisli. Zaj kda se je končno sansa ponidila zaj tu sobočani pa njegova kompanija po svoje tirajo. Sobocan placuvle 60€ za to "podrtijo" kak jo eni imenuvlete. Boli ga ka bi se ze davno mogeo odseliti iz teh prostorov ampak prostora na drugoj lokaciji nemre dobiti. On de tak napravo dom ali na igrišči nk turnišče kero do itak izselili tej isti svetniki v roki 15 let glede na to ka do se itak pa vsi znajšli na prvij mestaj v svojij strankaj...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.03.2018 ob 12:50 gost - povezani gost

      Vodstvo GD! Što vas vleče za nos?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 16:35 Vatrogasec gost

        Što bi koga za nos vlekeo?? Dejstvo je ka se nucajo drugi prostori..ker tej ne dosegajo niti minimalnih standardof..vse ka mamo je samo streha nad glavo!! NP

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.03.2018 ob 12:52 zakajzato gost

      Predlagamo ka še 10 let iščemo novo lokacijo, v tem časi pa mo meli še eno prazno stavbo za štero smo plačali 420.000€ Semenarni, ta pa je te dala nazaj Koušti 10.000 ... Koušta pa je nakazala .... Vse fkuper nas je ta stauba pa zemljišče pri trgovini Jager koštala 1.000.000, rejsan nekaj je dala evropa ampak vse je šlo v zasebne žepe... tan dele pa ....Spomenik neumnosti prejšnje uprave za koristi prisklednikov!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.03.2018 ob 13:48 kupinar gost

      Zdaj pa volite še za en mandat to vašo županjo ,ki dela kar hoče

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.03.2018 ob 13:54 Gost gost

      Haha kupinar bar kaj hoce naredit do zdaj se noben ni ce to nevidis te lahko sram!!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 14:00 gost

        Saj pa še menje napravila kak vsi ostali. Pobarvala je en kip, pa hišo so zriktali za starejše občane, ki pa bi stala manj če bi jo na novo delali, nej pa adaptirali. Malo si pogledni seje pa boš vido da se z njo neda delat. Za odvetnike pa davle prek 60k na leto, komi na čast?

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 14:27 upkač gost

        Pokrali ste vse, računovodkinja van je fkrala prejk 300.000€, znamo kak je bilou s fitnesom in svetovanjem, Koušta pa van je bijla bankomat oz pralni stroj za € ....in tou še vupate zagovarjati.... što je bil v nadzornon en kupinar tudi :), Sobočan pa je mel šenki najem no nej glij plačuvle menje kak je najemnina za socialno stanovanje v občini, sran vas boj vse fkuper. Tij se voziš po zraki, pa piješ zrak, po pločniki se ne voziš, tvoja deca ne odijo v šoulo in ne nucajo streje... prijdi vo na cesto v Tornišče če vupaš :) Gasilcon pa ste talali šalabajzere da smo strejo na šoli rešavali :) Na pomoč !

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 15:01 Rejvizor gost

        Županja na eni strani jamra, kako ji je pomemben vsak cent in da ga je treba x-krat obrniti, po drugi strani pa razmetava s proračunskimi sredstvi. Primer iz prejšnjega tedna: objava - oglasno sporočilo ob dnevu žena v Vestniku 8.3.2018 na 1/2 strani ( strošek cca. 1500,00 EUR). Pričakujem, da bo svoja razmišljanja ob dnevu žena (samopromocijo) plačala iz svojega žepa in ne z občinskim denarjem !

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      12.03.2018 ob 15:04 gost

      V Pomurjo bi lahko imeli samo tri obcine in to v Gornji Radgoni, Murski Soboti in v Lendavi. Ce samo pogledamo iz gospodarskega vidika, se najvec ljudi iz Pomurja vozi na delo v druge regije in sosednjo Avstrijo! To pomeni, da doma ni dela in cemu sluzijo te obcine ali komu so namenjene! Turniskim gasilcem pa zelim, da koncno dobijo nov gasilski dom!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.03.2018 ob 15:42 varašanec gost

      Če bi županja bijla vridi, te se ne bi na pomurci pijsalo, pa lendavainfo ne bi pijsala. V drugij občinah nemajo takšega problema, ka župan pa svetniki skuper delajo,nej kak pri nas ka ona samo vse sama bi delala. Istina za odvetnike kelko da in to ljubljanske, ker v pomurji so nej dobri, intervjuje ma v vestniki, na ideji, na maksiji, na murskom vali... vse tou pa košta, zakuj sama sebi promovira, išče si volilce. Kak koli mu pravli, nej je dobra, če glij gasilci mijslijo, ka so zdaj dobili gasilski dom. Vijdi se kak že dolgo dela polanščekovo domačijo, gasilski dom de se pa še duže delal, saj vsi znamo tak je doma, če staro penavlamo več košta, pa je nej tak kak bi radi. Mijsli ka bi gasilci malo razmislili, pa kda de novi župan ali pa ona dele v drugem mandati te pritisnite, pa nej ka ste zdaj tou v medije djali, ka mijslite ka stej kak svetnike straj vzemet. Županjo podpirate, ge pa je prli bijla, nej zdaj na konci mandata, pa pustite sobočana, če je dober ali nej, pa tou staro zdragdbo pustite na miri, mijslin ka ste vij najbole pametni, nej županja pa nej svetniki, preveč date na njeno besedo, seje glidajte od začetka pa do konca, pa te gasilci komentirajte, vijdite kakše panoje postavla na avtobusnij postajaj, ka mamo mij mali lidji od toga, nič.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      12.03.2018 ob 16:23 gost

      Glede na vse zapisano vidim edino rešitev v tem ,da za župana kandidira nekdo, ki ni ne občinski svetnik in ne sedanja županja. Sedaj vidimo, da so vsi med sabo sprti do te mere, da nadaljnje sodelovanje ne more več biti. Glede gasilskega doma pa le to, v vseh preostalih vaseh smo domove uredili do te mere, da lahko kaj pokažemo. V Turnišču pa se skozi leta samo govori o novem domu, nič pa se do sedaj ne stori. Upam le, da govorice o županskem kandidatu, ki se pojavljajo v javnosti niso iz trte izvite ter da bo dotična oseba kandidirala in uredila zadeve do te mere, da naša občina ne bo v posmeh celi Sloveniji.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      12.03.2018 ob 16:44 gost

      Če mački stopiš na rep, zacili. Glede na tou, ka svetniki cvilijo bi pravo, ka nejso lih nedužni

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      12.03.2018 ob 16:46 pravimarko gost

      Mali lidje male stvari tudi vijdijo do volitev je še deleč, če bi bila vola bi gasilski dom bil...tudi član bivšoga nadzornoga odbora občine van nede napravo nikaj, on zna točiti šricere pa cukrati vijno, mogouče pa vijdite rešitev v alkoholi, takšega župana smo že meli....pa je bilo vse po domače, mogoče pa bi se stara garnitura rada vrnola ka bi nas dele šišala..... Po drugij občinaj je še slabše poglednite malo naokoli, javni delavci odijo župani v gorice delat....županova žena vodi računovodstvo za javni zavod....nekaj mi je tu znano...tou že bilou v Tornišči ?! Svetniki vij se pa zamislite, eni ste meli haske, eni bi jih meli, eni se odite pretepat po gradbiščaj, eni pijšete anonimke eni pa niti na seje ne odite.... gasilce pa vsi nucate, tou je nej županjina kaprica nego realnost.... Gasilci ne dajte se, županja tij pa tudi....

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2018 ob 19:17 gost

        žal pravi marko maš zelo kratek spomin. Revizije na vseh področjih cca 40.000 EUR, stroški svetovanja odvetnikov 75.000, hišna firma lazar - mimogrede bratranec moža od županja koliko !???, poglej na Erar.si; da ne naštevam še dlje.

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      12.03.2018 ob 19:19 Marko Ravenski gost

      Najboljše, ka Turnišče zaprosi, če lejko spada v Polansko občino. Te g. Jaklin vsaj kaj zrikta... Tan so vsi gasilski zriktani...

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      12.03.2018 ob 19:38 gasilec mali gost

      Dejstvo je ka ste svetniki na čelu kolovodje Sobočana izdali nas gasilce, najbole zamerimo Sepi in Kocetovi oba se mata za velka gasilca.... pa ste nas oudali za kilavo najemnino podjetju SS med drugim ga je kujpo od Zorice Škrbič ženske ki so bujli zaradi ropa SKB banke, notar pa je bil isti kak pri krediti SDS-u iz bosne Jože Sikošek... slamnate firme zloraba pomurskih sredstev in še.... takšemu ste naseli svetniki fuj in feju

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      12.03.2018 ob 20:20 Coutinho gost

      Tu se sploj nebi smelo debaterati. Gasilci so nej tisti, keri bi mogli iskati rešitve pa se iti politične igrice. Gasilci bi mogli dobiti GASILSKI DOM in pika. Sploj nega vprašanje. MOGLI BI GA DOBITI ZDAJ TAKOJ. Takšoga kak nucajo pa pika. BREZ NEKŠIH KOLOBOCIJ.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      13.03.2018 ob 7:37 gost

      Gledal sem sejo o šteri se telko güči. Svetniki se jočejo, kak TRI TEDNE nej dovolj za takšo pomembno odločitev. neven, ka maš tü za premišlavati pa se odločavati več ka 2 dni?

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      26.05.2018 ob 20:16 gost

      Za vražju mater su i županja s svetniki i gasilci (poglejte, kaj ovas govorijo gasilci drugih društev). Oboje po Ledavi dol pistiti proti Madžarski, ka se znebimo golazni v okolišu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.