https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: Novi predsednik Pomurske gospodarske zbornice je Peter Polanič

Murska Sobota, 12.03.2018 ob 20:00  

V ponedeljek, 12. marca 2018, je v prostorih Hotela Diana v Murski Soboti, potekala 11. volilna seja skupščine Pomurske gospodarske zbornice. Po seji je sledil še slavnostni jubilej ob 10. obletnici.  

Ponedeljek, 12. marec 2018, je poseben dan, saj poleg volilne skupščine, obeležujejo tudi mali jubilej, 10. obletnico ustanovitve. 11. januarja 2008 so ustanovili samostojno Pomursko gospodarsko zbornico (PGZ). Po odzivih in aktivnostih izpeljanih v letu 2017 je PGZ ena ključnih podpornih institucij v regiji, ki uresničuje interese članstva in je v podporo regijskemu gospodarstvu, kot tudi širše. Na PGZ so trije zaposleni, od teh sta dva redno zaposlena, to sta direktor in samostojni svetovalec-referent točke VEM, ter projektna koordinatorka za izvajanje čezmejnih projektov Inttereg SI-HU. 

Štefan Sobočan:˝Danes po desetih letih lahko rečem, da smo uspeli. Postali smo najmočnejša nevladna organizacija v Pomurju. Dokazali smo, da nam ni vseeno, kaj se dogaja okoli nas. Ne nazadnje tu živimo, smo neposredno vpeti v dogajanje, zaposlujemo in ustvarjamo prihodke. Pomurska gospodarska zbornica je danes prepoznavna v regiji, kakor tudi širše. Kot predsednik PGZ sem se vedno zavzemal za razbremenitev stroškov živega dela, izplačila 13. in 14. neto plače, olajšave za investicijo, uvedbo socialne kapice, promocijo tehničnih poklicev, pravno državo,... Ta svoja stališča sem vedno zagovarjal, pa naj je bilo to na vrhu gospodarstva, upravnih odborov PGZ in GZS, na srečanjih z vladami, ministri, na formalnih in neformalnih srečanjih. Po enajstih letih vodenja Gospodarske zbornice, od tega dva mandata kot predsednik PGZ, prepuščam vodenje mojemu nasledniku mag. Petru Polaniču. Novi upravni odbor je bistveno spremenjen in pomlajen. Verjamem, da boste z dolgoletnim direktorjem Robertom Grahom uspešno nadaljevali poslanstvo PGZ.˝

Nekaj številk, ki prikazujejo njihovo poslanstvo in pomen kot samostojne regijske institucije v zadnjih desetih letih:

- število članov PGZ: 167
- gospodarska moč: tri četrtine gospodarske moči celotne regije po prihodkih in kapitalu ter dobra polovica vseh po številu zaposlenih
- število izvedenih dogodkov: 500
- število udeležencev: 10.000
- število izbranih inovacij: 116
- število nagrajenih inovatorjev: 220

Naloge in vizija so tudi za prihodnje jasne, skrbeti za ustvarjanje gospodarskih pogojev za povečanje obsega proizvodnje, zaposlenosti, izvoza in tujih investicij v regiji, izvajanje promocije regijskega gospodarstva in javno izražanje zahtev gospodarstva ter vplivanje na poslovno okolje v regiji. 

Na koncu skupščine je dosedanji predsednik upravnega odbora, Štefan Sobočan, predal svojo funkcijo novemu predsedniku, mag. Petru Polaniču. Predsedstvo nadzornega sveta je prevzel mag. Drago Franko. 

Po volilni skupščini Pomurske gospodarske zbornice je sledil še slavnostni jubilej ob 10. obletnici Pomurske gospodarske zbornice. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2018 ob 21:16 out gost

      Gda pa te toga Graja menjajo, ka samo vleče velko plačo in NIKAJ ne narejde, ampak samo naklada po medijaj?!

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2018 ob 22:13 Savas gost

      No Polanič Junior, zdaj si se dokopal do zbornice, pazi ka neboš na nos notri v kopanjo spadno, te do te tej komunajzeri ka so te postavili pustijo, ka se zadrgneš, po uživaj v tem govnu...

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2018 ob 22:16 graj gost

      Te zbornice so same sebi namen. Vse to ukinit

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2018 ob 8:54 Lendavcan gost

      Bil je ze skrajni cas za zamenjavo Sobocana. In v ospredje se rine ze njegova hcerka Sabina Sobocan!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2018 ob 11:58 gost

      Dajte narode plačo kak se šika in tej nazive so brezveze, ka nemajo nikšoga pomejna.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.03.2018 ob 12:21 gost

      saj pa cejla sobota je že v polaničiv rokaj po soboti se gradi samo pomgrad za jevšekov betonsko peš pot isto kot pred občino kelko se sprehajalo katasrofa za občino in polanič je dobo nepovratna sredstva za svoja podjetja 6.400.00 € nepovratna sredstva

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.03.2018 ob 13:29 gajzi gost

      Ov mijsli ka je Sobota in prebivalci njegovi Polanič si želi prisvojiti celotno Pomurje kama tou ide .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.03.2018 ob 14:25 Sobocanec gost

      ce bi pa kaksne tuji gradbince delali bi se pa bunili zakoj domaci ne delajo.nevejte ka bi radi.verjetno pa v kaficaj kere je polanic zido sidite pa kavo pijete cejle dneve

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.03.2018 ob 16:39 gost

      Rezultat Pomurske gospodarske zbornice je , da delavci ob prvi priliki odhajajo na delo v Avstrijo! Pa vsaki tretji ali drugi ze dela Avstriji! Minimalne place dvignit in ne samo jamrat, da to ni mozno, dobicke pa delit med delavce!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.03.2018 ob 19:24 zidar gost

      Ramadani ni prisoten z svojim počasnim ansamblom un gor držij Pomgrad ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.03.2018 ob 20:45 gost

      je prisoten na gradbišču z svojimi delavcami in pomali de polaničova ulica v soboti mafija gradbena

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.03.2018 ob 9:04 podjetnik gost

      Ka ste pa te čakale od tej Pomurske gospodarske zbornice? še en plačani stolec za toga nesposobnoga Graja! Ljiga od ljige, se je masen od rijte kak se not vličej. Namenjena je zagotavlanje dela, un pa zagotavlja slikanje povezanin.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.03.2018 ob 17:27 Naci+ gost

      POMURSKI SEJEM V MURKSI SOBOTI - Novemu predsedniki PGZ predlagam,da vzame resno "na znanje" predlog o Murski Soboti kot sejemskem mestu. Miklošovo senje ni rešitev! Morda bi začeli z gospodarsko razstavo, na kateri bi prikazali izdelke industrije in obrti, turizma in gostinstva (tokrat brez mojega soimenjaka). Dokaz, da ljudje tak sejem pogrešajo,je hišni sejem na Cankovi. Predlagam torej naredite nekaj konkretnega kot je to storil pokojni Kovač v Gornji Radgoni. Želim si tudi, da zadevo komentirate bralci Pomurca.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.03.2018 ob 18:43 gost

      Se štijmle, samu pijzdu maternu, ne vejmu - kak bi lidejn delu dali????????Imamo največjo nezaposlenost, duvamo se pa ka smo, ve smo pa plo firm "dali" tujcem z drugega konca Slovenije, domačim tujcem, mislim ala osrednoslovencem. Pred leti so nam vodili pol firm oni čez reko dravo, ker mi stručnjaki Prekmurci tega nismo bili sposobni. In ti prekodravaši so firme pripeljali u vražjo mater.Amen.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.03.2018 ob 18:47 gost

      Dobru, KA JE POLANIČA MALO VILI KOVAČIČ ZABREMZAL !!!! Ka se malu ohladij pri drugem tiru !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.