https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Bodoncih merili krvni pritisk in visceralno maščobo

13.03.2018 ob 10:00  

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Evangeličanska cerkvena občina Bodonci sta v ponedeljek, 12. marca, ob 18. uri, v Evangeličanskem domu Bodonci, izvedli delavnico na temo "Meritve krvnega pritiska in visceralne maščobe z individualnim svetovanjem ter promocijo programov SVIT, ZORA IN DORA".


Delavnico je obiskalo kar nekaj ljudi, ki so po krajšem uvodnem predavanju o programih SVIT, ZORA in DORA, imeli možnost, da si brezplačno izmerijo krvni pritisk in visceralno maščobo.

SVIT

Program Svit je preventivni zdravstveni program, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Vključuje moške in ženske v starosti od 50 do 74 let, in sicer vsaki 2 leti.

DORA

DORA je državni program presejanja za raka dojk, ki ga organizira Onkološki inštitut v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Program Dora omogoča vsem ženskam med 50. in 69 letom starosti, z vnaprejšnjim vabljenjem, pregled z mamografijo, kjer gre za slikanje dojk z rentgenskimi žarki. 

ZORA

ZORA je preventivni program za odkrivanje predrakavih in zgodnjih rakavih sprememb na materničnem vratu. To pomeni, da v sklopu programa ZORA ginekologi s pregledovanjem zdravih žensk pravočasno odkrijejo tiste, ki imajo predstopnjo ali začetno stopnjo raka materničnega vratu (RMV). Tedaj je možno z enostavnimi terapevtskimi posegi raka preprečiti ali povsem pozdraviti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija