https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Miro Cerar pri Pahorju, stavka v vzgoji in šolstvu verjetno zamrznjena

Murska Sobota, 15.03.2018 ob 10:30  

Po sinočnjem nenadnem odstopu predsednika vlade Mira Cerarja, le-ta danes opoldne k Pahorju, vrstijo se tudi odzivi in napovedi akterjev političnega ter družbenega življenja, med njimi tudi glavnega tajnika Sviza, Branimirja Štruklja.

Po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja s položaja, je le-ta svojo odločitev danes podrobneje pojasnil predsedniku republike Borutu Pahorju.

Borut Pahor ne bo predlagal mandatarja, predčasne volitve pričakuje v drugi polovici maja.

Na Cerarjev odstop se je preko Twitterja odzvala tudi evropska poslanka Violeta Bulc.

 

 

Ker bo aktualna vlada do konca mandata opravljala le tekoče in nujne zadeve, to pomeni, da bo onemogočeno sklepanje dogovorov s sindikati. Seveda se je na odstop Cerarja odzval tudi Branimir Štrukelj, glavni tajnik šolskega sindikata SVIZ, ki je po včerajšnji stavki zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, napovedal, da bodo stavko verjetno zamrznili. Kot navaja je nadaljevanje stavke brez pogajalskega partnerja, nesmiselno.

Kot je pojasnil v nadaljevanju, bodo na Svizu v najkrajšem možnem času sklicali glavni stavkovni odbor sindikata in preučili nov položaj, ki je nastal s včerajšnjim odstopom predsednika vlade, pozno zvečer. Nova situacija, ko vlada opravlja le tekoče zadeve in nima več potrebnih pooblastil, namreč preprečuje pogajanja in sklepanje dogovorov s sindikati. Zahteve in vprašanja, ki so povzročila stavko šolnikov, tako ostajajo odprta in bo jih morala reševati nova vlada s polnimi pooblastili. 

 

Zanima nas vaše mnenje o odstopu predsednika vlade Mira Cerarja.

Svoj odgovor lahko podate TUKAJ – klik.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2018 ob 14:18 nevtralen gost

      Na sliki je zelo jasno razvidno kdo je hujskal učitelje... Stranka SD oz. njihovi člani so celo imeli govore na stavki. In to je kao bila koalicija. Na papirju...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2018 ob 12:27 gost

        Ne zagovarjam Cerarja, ampak imeti v koaliciji hinavca Židana in Erjavca, pa ni ravno v užitek.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2018 ob 23:20 gost

      Branimir Štrukelj bi lahko bil novi mandatar

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.03.2018 ob 9:23 gost

      in spet boste podprli LEVICO ,saj se na slikah VSE VIDI. SLOVENIJA ZBUDI SE..... JE ŽE ČAS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.03.2018 ob 9:43 gost

      Ko je bil SDS na vladi je stranka predlagala Evropsko trojko če se ne motim da nas skoplje iz dreka potem je prišla Bratuškova in ni bila kos in je sama predlagala da bi naj prevzel Cerar pa ni hotel je raje sam šel na volitve in sedaj nas je v teh letah potegnil iz DREKA imamo službe imamo to kaj marsikatera država ne in vam povem da nismo lačni ni pa vse kot je treba ali dobro je. In sedaj dragi Slovenci povejte mi kaj sploh hočete da greste volit prejšne stranke da bode narod spet kradel kod nekaj let nazaj mene ne zanima STRANKE zanima me človek ki kaj naredi da nismo brez denarja in služb. Žal mi je da smo SLO taki bedaki da tega ne razločimo namesto da bi Cerarju pomagali ga je..... vsi okrog njega samo da bi SLO bed...... volili za njih da bi oni imeli mi pa se naj znajdemo zato pa ne razločimo kaj je dobro za nas in kaj ne ŽALOSTNO.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.03.2018 ob 11:05 gost

      Vsi so ze imeli moznosti, pa niso naredili nic! Priloznost naj dobijo mladi izobrazeni in posteni, ter kazensko preverjeni kadri, ki niso ne levi in desni in so pravi Slovenci, ki hocejo svojemu narodu le dobro!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.03.2018 ob 16:06 svizec gost

      Končno se je Štrukelj opekel! Cerar, kapo dol! Nategnil si Štruklja in požrešne ravnatelje in učitelje. Poteza pa pol! Imaš moj glas!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.