https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Klinika Kozarcky navdušila občinstvo v Radencih

Radenci, 20.03.2018 ob 14:00  

V hotelu Radin v Radencih so obiskovalci lahko videli alko-komedijo v izvedbi Ljubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici. Organizator dogodka je bil Zavod za turizem in šport Radenci.


Avtor predstave je Dušan Jovanović, režiserka Suzana Kšela. Nastopajoči v predstavi so Suzana Kšela, Danijel Močnik, Kristjan Jaušovec, Mojca Korošec, Jerica Mar, Edi Sedmak, Miran Lapi, Miro Hajdinjak, Mira Jančar in Dragica Jaušovec.

Zgodba gledališke predstave govori o dr. Kozarcky, ki prihaja iz Poljske. Deluje na področju psihiatrije in po posebni metodi zdravi alkoholike. Omenjeno posebno metodo dopolnjuje že od otroštva dalje. Zraven nje je medicinska sestra, ki se prekvalificira v natakarico. Ob tem je v predstavi kup alkoholikov, ki jih je potrebno s strani dr. Kozarcky hitro ozdraviti, preden spet postanejo zmedeni in imajo privide.

V igri se pojavijo osebe Emil, Francka, Kamerman, Gorjanc, Junior, Vinko, Dolar, Dolarjev ata, Lojzka, Mojca, Berta in seveda dr. Kozarcky, po kateri se predstava tudi imenuje. 

Emil je pacient s čelado, ki je njegov zaščitni znak in hkrati njegov "angel varuh". Igra ga Daniel Močnik. Vinko je po poklicu skladiščnik. Tako kot Emil se tudi on zdravi pri dr. Kozarcky. Lik Vinka igra Kristjan Jaušovec. Francka je Vinkova žena. Slednja vneto išče svojega moža v "bufetu", a se ta vedno uspešno izmuzne oziroma skrije. Mojca je Franckina sestra dvojčica, ki se kot pacientka pridruži proti koncu predstave. Tako lik Mojce kot lik Francke igra Mojca Korošec. Lojzka je natakarica, ki ima tudi status medicinske sestre v "bufetu". Njeno vlogo igra Jerica Mar. Dolar je lastnik "bufeta" in veliko razmišlja o poslih in denarju, a mu na koncu to ne prinese sreče in zabrede v alkoholizem. Dolarja igra Edi Sedmak. Direktor Gorjanc tokom predstave na potovanje vzame Francko (svojo tajnico) in z njo odpotuje v Honkong. Gorjanca igra Miran Lapi. Gorjančevega mlajšega brata igra Miro Hajdinjak. Med predstavo igralci snemajo reklamo, ki jo posname kamerman oziroma kamermanka. Slednjo igra Mira Jančar. Šepetalka predstave je Dragica Jaušovec. Za kostume skrbi celotna skupina. Za sceno je poskrbel Simon Ljubec. Luči in glasbeni efekti so delo Danijela Močnika ter Suzane Kšela. 

Nastopajoči so poželi velike aplavze. Vsekakor lahko rečemo, da je Prlekija več kot primeren prostor za takšno gledališko predstavo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.