https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška bolnišnica: izplačila za neizkoriščen dopust niso bila nezakonita

15.03.2018 ob 20:30  

Kot smo danes že poročali, so murskosoboški kriminalisti opravljali hišne preiskave v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Hišne preiskave so potekale v povezavi z izplačili neizrabljenih dopustov zaposlenim v letih 2015 in 2016.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so v sporočilu za medije zapisali:

“V zvezi z današnjim obiskom policistov lahko rečemo, da ni šlo za klasično hišno preiskavo, ampak bolj za izročitev originalnih listin, s kopijami katerih policisti že razpolagajo. Listine se nanašajo na delovnopravno zakonodajo. Postopek s policisti je bil korekten, izročili pa smo vse zahtevane listine, kakor tudi tiste listine, ki so po našem mnenju pomembne za razjasnitev zadeve.

Naše mnenje je še zmeraj isto, in sicer da izplačila za neizkoriščen dopust  niso bila nezakonita. Sodišče pa bo na koncu reklo zadnjo besedo. Do takrat pa o tej temi več nimamo kaj za dodati.”

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2018 ob 5:26 gost

      Kak te lejko stirim ali petim ljudem dopust nanese 20000 evrov??

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.03.2018 ob 10:03 gost

      V bolnici se govori, da ima Žekš (verjetno po ženini strani) sorodnika kriminalista v M. SOBOTI. Baje bi ta informacija naj bila 100%.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2018 ob 10:18 kr gost

      Vsaj 19tim so izplačali, nej samo dvema....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2018 ob 10:44 gost

      Pa ka ma tou veze, če ma ali nej! Što se boji policije, tou je bistveno vprašanje? Zdaj de pa vse drujgo krijvo samo vodstvo nej ka si je protizakonito izplačalo dopust. Henjajte z brezveznimi komentare (gost), rajši se zamislite, bi Vam kdo izplačal neizkoriščen dopust? Poleg toga pa sta si samiva podpijsala izplačilo kao nej sta ga mogla izkoristite. Še bogša je ta izjava ka je tou stalna praksa v SLO! Ja stalna praksa v bolnici v MS. Zanimijvo bi bilou tudi zvedite što Baligački plača njeni študij v Osijeke. Tuj bolnica, če ja, zakoj? Naj rajši plačajo dobro šolanje za kakšoga doktora ka de usposobleni za kakšo specialnost ka mo se leko mij tuj pohvalile s takšin strokovnjakom.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.03.2018 ob 13:11 Rakičanec modre gost

        Man občutek, ka znotraj bolnice "nekdo" ruši že dalj časa Korošca in Grabara, ker bi se rad poslužil vodstvenega položaja.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2018 ob 13:55 gost

      Ja što bi naj tou po tvojon bil?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2018 ob 15:14 Naci+ gost

      PLAČILO ZA "NEDOPUST" - ZAKAJ PRIPADA DELAVCU DOPUST? - ZATO, DA "IZPREŽE" IN TAKO (IZČRPAN) NABERE NOVIH MOČI ZA DELO, KI GA BO OPRAVLAJAL DO NASLEDNJEGA DOPUSTA..SEVEDA SO TUDI DELOHOLKI, KI PRAVIJO, DA NE RABIJO DOPUSTA ALI PA VSAJ NE TOLIKO KOT JIM PRIPADA, TAKI SI DAJO ZAPISAT DOPUST TUDI ZA DNI KO SICER DELAJO. ČE PA TEGA NE STORIJO, JIM DOPUST "PROPADE". - OČITNO PA JE, DA SE IMAJO NEKATERI V BOLNICI V RAKIČAN ZA NENADOMESTLJIVE IN NE IZRABIJO DOPUSTA V CELOTI, NITI GA NE "ŠENKAJO", AMPAK HOČEJO PLAČILO, KAR JE NEMORALNO ZA VSE, ZATO BI PO MOJEM MORALI VRNITI DENAR IN FORMALNO EVIDENTIRA DOPUST, ČETUDI SO DELALI. -- ZA IZGRADNJO BOLNIŠNICE V RAKIČANU SMO VSI DALI DENAR S SAMOPRIPSPEVKOM. NEKATERI ŠE ZDAJ PRISPEVAJO, NA PRIMER NAMESTO CVETJA IN VENCEV ZA UMRLE. POSEBEJ PA NAJ ŠE OMENIM EVAGELIČANSKO CERKEV, KI LETNO NAJMANJ ENKRAT DARUJE ZBRANE PRISPEVKE S SVOJEGA TRADIOCIONALNEGA SHODA. Po eni strani morala (EC in drugi), po drgi strani pa obsodbe vredna nemoral (vodstvo bolnice).

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2018 ob 11:03 ginekolog gost

      Nekaj pa me zelo muči ,ker je zadnjič pisalo da Maček ni vedel ,da je hčerka zaposlena za ne določen čas .To lahko pove samo slaboumna oseba nišče drugi

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2018 ob 17:56 gost

      Kako lažejo?!? V javnem sektorju ni dovoljeno izplačilo dopusta. PIKA!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.