https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Mikkovi galeriji odprli razstavo Petje Kolenko - Jungle Boogie

Murska Sobota, 19.03.2018 ob 6:05  

V petek, 16. marca 2018, je v Mikkovi galeriji Odprto obrobje potekalo odprtje razstave Petje Kolenko - Jungle Boogie. Razstava bo na ogled do 30. marca 2018. 


Petja je absolventka 1. stopnje študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, kjer trenutno pripravlja tudi zaključno diplomsko nalogo. Njena dela so vedno polna pozitivne energije, malce čudaška, skrivnostna in igriva. 

Pri svojem likovnem ustvarjanju si dopušča popolno svobodo in se ne omejuje, ter tako vedno odkriva nove likovne svetove. V večini del med sabo kombinira različne slikarske in risarske tehnike. Za njena dela so značilne predvsem žive in močne barve. Pogosto ustvarja v tehniki kolaža, ki ga vkomponira v večino svojih del. Material za kolaž pridobiva iz različnih tiskovin, uporablja tudi ostanke že obstoječih likovnih del, s katerimi ni popolnoma zadovoljna, te pa na kreativen način združi in kombinira v novih delih. Reciklira tudi različne odpadke in jih ustvarjalno prepleta v svoje kompozicije. Tako lahko v njenih delih najdemo kose odpadne embalaže, vrečk, tekstila, ... 

Večina del je tematsko popolnoma nepredmetnih, sestavljena so iz razigranih kombinacij in razmerij barv ter oblik v različnih tehnikah. Pojavljajo se motivi abstrahirane človeške figure, ženskega akta in domišljijski avtoportreti, ki jih kombinira z različnimi oblikami in vzorci. Skozi svoja dela pa uresničuje predvsem lastno dojemanje sveta. 


Več fotografij v spodnji galeriji...


 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.