https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Zasebna glasbena šola Maestro pripravila koncert v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 18.03.2018 ob 16:00  

Dogodek se je odvijal v Domu starejših občanov Gornja Radgona in s tem popestril urico marsikateremu stanovalcu tega doma. Verjetno ni naključje, da je nekdanji ravnatelj glasbene šole in danes direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona zelo naklonjen kulturnim prireditvam, v katerega spadajo tudi glasbeni koncerti. Stanovalci doma so bili navdušeni.

Program je zavzemal 11 točk, koncert je povezoval Marjan Žula, direktor DSO Gornja Radgona. Predstavili so se učenci 1., 2., 4. in 7. razredov. Prva je nastopila Larisa Šafarič s kljunasto flavto. Zaigrala je italijansko skladbo Bella Bimba, pod mentorstvom Lovra Turina. Drugi je nastopil Tai Lupscha s skladbo Tema z variacijami (D. Kabalevski). Njegova mentorica je Leja Ropoša. Tretja se je predstavila Rebeka Drev s saksofonom ter francosko skladbo Pomme de reinette. Njen mentor je Lovro Turin. Z violino se je pod četrto točko predstavila Nuša Ozmec, ki je zaigrala skladbo Avtobus (A. H. Rhomberg), pod mentorstvom Doris Šegula. S trobento se je predstavil Nace Šoštarič, ki je zaigral ukrajinsko ljudsko pesem Žerjav, pod mentorstvom Tadeja Vilerja. Kot šesta se je predstavila Taja Lubi na klavirju. Pod mentorstvom Leje Ropoša je zaigrala Sonatino (I. Pleyel). Sedma zapovrstjo je nastopila Maja Racman s flavto ter zaigrala ameriško duhovno pesem Zlati copatki. Njena mentorica je Melita Vulc, tudi ravnateljica Zasebne glasbene šole Maestro. Pod osmo točko je nastopila Iva Racman z violončelom. Zaigrala je skladbo Go Tell Aunt Rhody (S. Suzuki), pod mentorstvom Doris Šegula. Deveta je nastopila Ana Črepnjak s klarinetom in zaigrala skladbo Veseli Jure (Z. Korenjak), pod mentorstvom Lovra Turina. Predzadnji je nastopil Jan Rauter s trobento ter se predstavil s skladbo Orientale (J. Ed. Barat). Njegov mentor je Tadej Vilar. Pod zadnjo točko sta nastopili Vanesa Kovač in Anja Kurbus, obe na violini, ter skupaj zaigrali znano skladbo od Joplina The Entertainer. Njuna mentorica je Doris Šegula.

Skozi celotni koncert je vse nastopajoče na klavirju spremljala Leja Ropoša. Na koncu je Žula podelil šopke vsem mentorjem, ki delujejo na Zasebni glasbeni šoli Gornja Radgona. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.