https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

4. obletnico gornjeradgonskega mladinskega centra obeležili z Ano Pupedan

Gornja Radgona, 19.03.2018 ob 12:00  

Mladinski center Gornja Radgona je praznoval 40. obletnico svojega obstoja ter ob tej priložnosti povabil v goste glasbeno skupino Ano Pupedan. Slednje v primorskem narečju pomeni "eno popoldne".

Skupino Ana Pupedan sestavljajo Simon Avsec (vokal, orglice, violina, mandolina), Peter (Pero) Žnideršič (bas, vokal), Boštjan Požar (kitara, vokal) in Marko Doles (bobni, vokal). Glasbeniki prihajajo s pivškega konca in so na slovenski glasbeni sceni že od leta 1992. Leta 1995 so izdali album z naslovom "Anje pupedanje", leta 1998 pri založbi Vinilmanija izdali CD ploščo z naslovom "Ante Prupagandni Balar". "Brez naslova" je album iz leta 2002. Skupaj z Radiom Študent so leta 2010 izdali album z naslovom "Na domači brjači". Med drugim je skupina nastopila tudi v gledališki predstavi (Viže inu griže) in animiranem filmu (Bizgeci). Zagotovo je najbolj poznana po začetni in končni pesmi v slovenskem filmu "Vrtičkarji". Nikoli se niso podrejali zunanjim interesom ljudi, ostali so zvesti svoji alternativi in ritmu akordov, ki so jih pripeljali že na številne odre tako v Sloveniji kot v tujini.

Več fotografij v galeriji...

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.