https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Klapa Šufit navdušila v Lendavi

21.03.2018 ob 16:00  

V soboto, 17. marca, je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava nastopila Klapa Šufit.


Nastanek Klape Šufit sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršič zbral skupino talentiranih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so pričeli z klapskim petjem. Istega leta so izvedli prvi javni nastop v cerkvi Gospe od zdravja. 1994 se je klapa pričela pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu.

S časoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki nastopa na številnih festivalih. Obvezno pa je prisotna na Omiškem festivalu klap, kjer je Klapa Šufit trikratni absolutni prvak festivala Dalmatinskih klap v Omišu v letih 2006, 2007, 2008. In tudi vsa naslednja leta so dobitniki največjih glasbenih nagrad.

Njihovi hiti so: Jubim te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat če srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo,...

Pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinskih šansonov 2017.

ČLANI KLAPE:

  • I tenor - Igor Jelaska
  • II tenor - Jurica Nazlić
  • II tenor - Teo Bikić
  • II tenor - Marko Lasić
  • bariton - Ivan Bratinčević
  • vbariton - Krešimir Grgić
  • I bas - Bruno Vučica
  • II bas - Teo Turk
  • II bas - Zdeslav Mišurac

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.