https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Mednarodna karavana GloBus pričela svojo pot v Singapurju

22.03.2018 ob 11:32  

Med 19. in 25. februarjem je v Singapurju potekalo uvodno srečanje projekta GloBus – Global Business.


GloBus je projekt, ki združuje nevladne organizacije iz Slovenije, Vietnama, Filipinov, Singapurja, Maldivov in Brazilije. Vodilni partner projekta je slovenska nevladna organizacija Društvo Zoja s Ptuja. Glavno poslanstvo projekta  je spodbuditi podjetništvo med mladimi, hkrati pa spodbuditi razvoj sodelujočih organizacij. Partnerji v projektu se bodo skupno srečali šestkrat, vsakič v drugi državi. Na teh transnacionalnih srečanjih bodo razvijali poslovne ideje, krepili zmožnosti svojih organizacij, se učili digitalnega marketinga, spoznavali primere dobrih praks, med drugim podjetij, socialnih podjetij, inkubatorjev za spodbujanje podjetništva, vplivali na odločevalce politik in se mrežili.

Predstavniki šesterice partnerjev iz Slovenije, Vietnama, Filipinov, Singapurja, Maldivov in Brazilije so se prvič sestali v Singapurju, z namenom, da začrtajo posamezne korake projekta, so pa udeleženci tudi že na prvem srečanju zavihali rokave. Ob pomoči poslovnega angela Matjaža Krča so se  učili osnov podjetništva, podrobneje zasnovali svoje poslovne ideje in jih oblikovali v poslovni načrt. Spoznali so podjetniške inkubatorje, s nizozemskim podjetnikom Robinom spregovorili o njegovi poslovni poti v Singapurju (Investors, Start up Buddy …), obenem pa spoznali različne načine spodbujanja podjetništva v Singapurju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.