https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Medsebojni obračun članov SD v rokah državnega tožilstva

24.03.2018 ob 13:30  

Specializirano državno tožilstvo je že pred časom pod drobnogled vzelo župana Občine Radlje ob Dravi Alana Bukovnika. Ta naj bi podpis koncesijske pogodbe s podjetjem Domania pomurskega podjetnika Alena Dominića pogojeval z nakupom nepremičnine. Bukovnika je tožilstvu kazensko in odškodninsko ovadil prav Dominić.


Dominić, lastnik podjetja Domania, družbe za storitve na domu, zatrjuje, da naj bi Bukovnik pred podpisom pogodbe z navedenim podjetjem za izvajanje storitve pomoči na domu od njega zahteval, da odkupi delež nepremičnine v občini.

Pred dodelitvijo koncesije prisiljen v podpis izjave?

K nakupu dela stavbe na Mariborski cesti v Radljah, naj bi se Dominić zavezal s podpisom izjave, ta naj bi bila pogoj za dodelitev koncesije. Na podlagi tega naj bi se okoristila občina, ne župan osebno.

Bukovnik le preprečil navzkrižje interesov?

Dominić je za časnik Večer dodal, da je bilo njegovo podjetje zaradi občinske preračunljivosti oškodovano za stroške izdelave mnenja za socialno zbornico in vložen čas. Bukovnik naj bi obtožbe zavračal, pogodbe z Dominićem naj ne bi želeli podpisati, ker je Domania sklenila najeti prostore v lasti podžupana občine. Bukovnik naj bi v tem prepoznal navzkrižje interesov.

Dominićevo podjetje s sedežem v Puconcih izvaja dejavnost oskrbe in nudenja pomoči na domu, v Radljah je bilo za to predvideno občinsko sofinanciranje. Ko se je načrtovan posel z Dominićem izjalovil, je občina za to pooblastila lasten Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino.

Strankarski obračun z uradnim epilogom

Tako župan kot Dominić sta vidnejša člana Socialnih demokratov, Dominić je namreč predsednik občinskega odbora SD Lendava. S tokratno ovadbo se ni prvič znašel v središču medijske pozornosti, lani so mu namreč pripisovali avtorstvo anonimke, ki je zaokrožila med lendavskimi svetniki. V anonimnem pismu naj bi lendavskemu županu Balažeku in podžupanu očital vrsto nepravilnosti.




    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2018 ob 19:25 mafija SD gost

      Kdo drugi kot SD.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2018 ob 19:58 gost

      Prosim te lepo , mladi Dominič ? Politična kariera

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2018 ob 20:19 Riki gost

      Kdo ga pozna,vee kako je zahrpten,saj mu je SD verjetno pomagala pri vseh poslih,vidi samo svojo korist...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2018 ob 8:40 čondraš gost

      SD..niikoli niso bili niti približno pošteni ljudje v tej stranki in niti ne bodo, s kakšno izjemo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2018 ob 18:14 Gosak gost

      V kateri stranki pa so potem po tvoje "pošteni" ljudje? Po moje so v vsaki tako dobri kot slabi člani.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.03.2018 ob 20:16 gost

      Ge je "tisti" Horvat, pa denarček za razvoj Prekmurja? Mijslin, ka je bi velik pajdaš tedanjega predsednika stranke,vlade sedanjega predsednika druge funkcije.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2018 ob 8:22 anjo gost

      Nič jih nej sram....tej SD - jovce, sami mutni posli. Kričali do pa tak je sds grozna. Volim SDS letos!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.