https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

BTC Campus mladim pomaga pri iskanju zaposlitve

Murska Sobota, 24.03.2018 ob 6:05  

BTC Campus, program dodatnega podjetniškega izobraževanja za boljše zaposlitvene možnosti mladih, letos že šestič odpira svoja vrata. Tokrat z osveženim programom, ki bo mladim med drugim ponudil tudi vpogled v sodobne tehnologije in moderne podjetniške pristope.


V sodelovanju družbe BTC, Zavoda RS za zaposlovanje, Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Mestne občine Murska Sobota bo 60 mladim na dveh lokacijah omogočena osvojitev novega podjetniškega znanja. Prvo letošnje srečanje mladih v BTC Cityju Murska Sobota, se je pričelo v petek, 23. marca, na tej lokaciji pa bo potekalo že tretje leto zapored.

Mladi se po zaključku izobraževanja soočijo z vstopom na zaposlitveni trg in z izzivi, ki jih prinaša slovensko gospodarsko okolje. Pri uspešnem iskanju zaposlitve šteje prav vsako dodatno pridobljeno znanje, spretnost ali poznanstvo. Da bi pomagali mladim do zaposlitve je družba BTC leta 2013 s partnerji zasnovala izobraževalni program BTC Campus. Na tem edinstvenem izobraževanju mladi okrepijo svoje podjetniške veščine prek obravnave konkretnih poslovnih izzivov, dobrih praks in sodelovanja s soudeleženci. Letos bodo prvič deležni tudi vpogleda v sodobne tehnologije in moderne podjetniške pristope. Tako že šesto leto zapored sodelovanje na BTC Campusu omogočajo 30 mladim v Ljubljani, tretje leto pa pri programu sodeluje 30 mladih v Murski Soboti.

»Potencial mladih pri ustvarjanju družbenega in gospodarskega napredka je izjemen, zato se v družbi BTC z ustvarjanjem edinstvenih priložnosti usmerjamo prav na mlade. Tak program je tudi BTC Campus, na katerem imajo udeleženci možnost osvojiti dodatne veščine, okrepiti nepogrešljive kompetence iz sveta podjetništva, najti svoj podjetniški potencial in spoznati celo potencialnega delodajalca. Letos pa bomo mladim omogočili tudi stik z novimi tehnologijami, ki danes kreirajo prihodnost poslovanja, saj so to veščine, ki bodo mladim pomagale pri razumevanju sodobnega poslovnega razvoja in gradnji njihove kariere,« je poudarila Helena Petrin, članica uprave in generalna sekretarka v družbi BTC.

Čeprav se stopnja brezposelnosti v Sloveniji med mladimi znižuje, so številke tistih, ki iščejo zaposlitev, še vedno visoke. Tudi zato je vključevanje mladih na trg delovne sile nujno. V perspektivi izobraževanja mladih za uspešen razvoj Slovenije deluje tudi BTC Campus. Ta program edinstvenega sodelovanja med akademsko in gospodarsko sfero je v petih letih izvajanja s podjetniškimi veščinami opolnomočil že 211 udeležencev. Po udeležbi na programu se je namreč zaposlilo ali svojo podjetniško pot začelo 72 odstotkov udeležencev programa.

Stanislava Perčič, direktorica Območne službe Murska Sobota na Zavodu RS za zaposlovanje je dejala: »V  programu bomo letos sodelovali tretjič. Glede na slabši izbor možnosti izobraževanja mladih v Pomurju smo izredno veseli, da se program izvaja tudi pri nas. Odzivi udeležencev preteklih let, kakor tudi rezultati po zaključku programa, so izredno dobri, kar kaže na to, da so vsebine takšne, kot jih mladi potrebujejo na svoji karierni poti. Poleg pridobljenih novih znanj se med mladimi stkejo nove vezi, ki jim ob podpori dobrih strokovnjakov dajo zagon za prepoznavanje kariernih priložnosti.«

BTC Campus je namenjen mladim, ki iščejo zaposlitev in so prijavljeni na Zavod RS za zaposlovanje. Ta na podlagi izkazanega interesa brezposelnih za dodatno izobraževanje, mreženje in iskanje zaposlitvenih priložnosti pripravi izbor udeležencev. Prav usposobljeni in visoko motivirani mladi, k čemur stremi družba BTC s programom BTC Campus, bodo Slovenijo popeljali po poti uspešnega dolgoročnega razvoja.  

Foto: btc-city.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.