https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Lendavi potekala prva pomurska blockchain akademija

Lendava, 25.03.2018 ob 20:00  

V petek, 23. marca 2018, se je v amfiteatralni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijala prva pomurska blockchain akademija. Organizatorja dogodka sta bila Zavod za turizem in razvoj Lendava ter IPA Pomurje v sodelovanju s Policijsko upravo Murska Sobota.


Organizatorjem je uspelo v Lendavo privabiti najbolj zveneča imena na področju blockchain tehnologije v Sloveniji, ki so prav tako priznani strokovnjaki v mednarodnem okolju. Prisotne so nagovorili Damir Ivančič, direktor Policijske uprave Murska Sobota, Romeo Varga, direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava ter Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade preko videonagovora.

Na akademiji so s svojimi prispevki in predstavitvami sodelovali tudi: Peter Merc, Think Tank Slovenija, Nena Dokuzov, poznavalka tehnologije, Tadej Hren, SI-CERT, Jure Pirc, predsednik Bitcoin društva Slovenije, Milan Gabor, etični heker, FuTourist -  Nino Kutnjak, soustanovitelj (ICO).

Organizatorji dogodka so želeli približati novo tehnologijo širši javnosti in s tem spodbuditi Pomurce k aktivnejšemu izobraževanju na področju blockchaina s ciljem po iskanju novih poslovnih priložnosti, med drugim so govorniki izpostavili tudi številne nevarnosti oziroma težave, s katerimi se uporabniki tehnologije soočajo.

Foto: ZTR

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.