https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bi želeli postati rejnik?

26.03.2018 ob 12:00  

Center za socialno delo Murska Sobota vabi k sodelovanju vse, ki želijo postati rejniki in želijo opravljati rejniško dejavnost.


Rejništvo je posebna oblika varstva otrok, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo živeti v svoji matični družini. Ena izmed možnih rešitev za takšne otroke je institut rejništva, katerega bistvo je vzpostavitev odnosa, ki bo otroku dopolnil odnos z njegovimi starši.

Namen rejništva je, da se otrokom, ki ne morejo živeti pri svojih starših, omogoči zdrava rast, izobraževanje, skladen osebnosti razvoj in usposobitev za samostojno življenje ter delo. Otroci morajo v rejništvu biti deležni toplega doma, varnega zavejta, nege, vzgoje, varstva, nesebične ljubezni, spoštovanje ter pozitivne izkušnje družinskega življenja.

Kdo je lahko rejnik?
Glede na zakon je lahko rejnik polnoletna oseba s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji, ki ima zaključeno vsaj poklicno oziroma strokovno izobrazbo, ne sme mu biti odvzeta roditeljska pravica ali poslovna sposobnost, prav tako pa ne sme živeti z osebo, ki ji je odvzeta roditeljska pravica. Rejnik ne more postati oseba, ki je bila pravnomočno obsojena zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti ali zaradi kaznivega dejanja zoper življenje in telo; prav tako ne more postati rejnik oseba, ki živi s to osebo.

Vsak, ki želi izvajati rejniško dejavnost, naj se oglasi pri krajevnem pristojnem centru za socialno delo, glede na stalno prebivališče, kjer mu tudi ponudijo vse potrebne informacije. Center rejniku izda oceno primernosti za izvajanje rejniške dejavnosti, komisija za izbor kandidatov pa izmed vseh prejetih vlog izbere določeno število kandidati, glede na potrebe rejništva na posameznem območju.

Več informacij v zvezi z izvajanjem rejniške dejavnosti dobite na Centru za socialno delo Murska Sobota, 2. nadstropje, pisarna št. 31, tel. št. 02 535 11 74.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2018 ob 16:11 gost

      Kak je lejku rejnil ločena oseba, eli pa oseba , ka se trepeče z njin če mu poveš resnico v obraz. To mi naj nihče razloži. Mogoče sem se pa spomnil, hrepenenje po evrčkih, strah za službo, v kateri ne upaš pisniti, če se pa kaj zgodi pa itak država plača rejništvo. Ne moreš v 60 - em letu paziti"dici", či si je nikdar nej, zavoženi sistem.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2018 ob 16:46 mango-banana gost

      Že dolgo nazaj so eni gor prišli ,da se z rejništvom dobro služi in ,da nič fizično ne trpijo .Poznan enega kolego ,ki je rasel v rejniški družini in je rekel ,da če bi še eno leto moral biti v rejniški družini bi se obeso od muk in trpinčenja .Samo je delal v štali bejžal v šolo in po šoli spet delo .Sin rejniške družine ga je maltretiral ter psihično uničeval .Ko je potožil na CSD mu niso verjeli še nadrli so ga naj ne laže .Rejniki si vzamejo tri štiri otroke in lepo služijo samo denar je glaven

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2018 ob 21:12 gost

      Točno denar in nič drugo, ne boš v 55-letu špilau rejnika, ka ti žena to zabiča. Prej si bil glaven, sedaj se pa s tujo deco ukvarjaš in ne vüpleš od žene. Seveda, če ti država kupi avto in namesto slabe penzije boš služil tejniške pare. Znate, ka nejde vküp 60 letni moški, pa 3 letni otrok, svojega nej znal paziti, nej ka bi lückoga!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.