https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Štihca je zamikal ministrski stolček, na volitve ob boku Kanglerja in Primca

27.03.2018 ob 22:30  

Nekdanji murskosoboški župan Anton Štihec se je na predstavitvi volilnega programa Združene desnice pridružil nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju in civilnodružbenemu aktivistu Alešu Primcu. Združena desnica bi Štihca postavila na čelo Ministrstva za infrastrukturo.

Mariborsko-ljubljanska naveza v obliki koalicije Združena desnica sestoji iz Kanglerjeve Nove ljudske stranke Slovenije in Primčeve Glas za otroke in družine. V boju za volilne glasove je stranka zasnovala program, ki je sestavljen iz 14. točk in, tako Kangler, temelji predvsem na zavezah, kot sta skrb za družino in vzpostavitev pravne države.

Anton Štihec naj bi znotraj koalicije prevzel področje infrastrukture, pri tem je med predstavitvijo programa poudaril, da oblast premalo denarja porabi za vzdrževanje obstoječe infrastrukture, preveč pa za nove projekte. To je izpostavil kot osrednji problem na državni ravni. Ob tem se je zavzel za dokončanje avtocestnih odsekov in izrazil podporo državnemu projektu izgradnje drugega tira. Napovedani referendum v stranki sicer podpirajo, a predlagajo, naj se datumsko uskladi z volitvami v državni zbor.

Kanglerju in Primcu je sicer v svoje vrste uspelo pridobiti nekaj prepoznavnih obrazov – med njimi nekdanjega poslanca Slovenske ljudske stranke Franca Pukšiča in poslanko Slovenske demokratske stranke Sonjo Ramšak.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2018 ob 6:50 Sobočanec45 gost

      Objektivni članek o Štihece na Pomurce. Što bi si mislo ka so novinari Pomurca to zmožni skuper spravite... Kda Pomurec pravi neka ka je dejansko bilo povejdanoga in ne svojih obsedenj z Štihecon te znaš ka je praznik... Ali do se zaj (vsi znamo keri pacienti) razpisali v komentarjih? ... Btw, nej si pozabite naštejpati plusov. Max. 20 si jih dajte, ker več bi bilo že sumljivo...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.03.2018 ob 8:33 ala gost

        polena so jemi metali pod noge kak župani, polena jemi bodo tudim zdaj. To samo pomeni, da je sposoben in da se ga kak kandidata bojijo. G. Štihec, hrabro naprej!

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2018 ob 9:26 gost

      Katastrofa od politika. Človek menja stranke kot gate. SDS, Virant, Modra lista, in zdaj s obsojencem Kanglerjem in ubogim Primcom. :)

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2018 ob 10:51 shgdhdgjhdjdhje gost

      modra ista je nej stranka,prav tak je nej pristopo združeni desnici malo si prešti nej neka na pamet.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2018 ob 17:59 gost

      če se je pridružil Kanglerju in Primcu, potem je tak vse povedal kakšen je!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2018 ob 22:46 mm gost

      Stranka lopovov, tou nemreš vrvati.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.03.2018 ob 6:52 gost

      V Afriki čaka na miljone migrantov v Evropo, koga zdaj voliti???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.03.2018 ob 20:41 Savaš gost

      Tak je prav Štiho, če vidiš ka drugi kradejo, pa to ne preprečiš si pomagal tistim, ki kradejo. Takših ka si vúpajo v iti v politiko je malo, vsi znajo samo lajati. Prepričan sem, ka boš dober rezultat napravo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.