https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Hiška eksperimentov na OŠ Bakovci je bila namenjena vsem radovednim glavam

Bakovci, 29.03.2018 ob 12:05  

V sredo, 28. marca 2018, so na Osnovni šoli Bakovci v okviru tehniškega dne gostili Hiško eksperimentov, ki je manjša oblika prave Hiše eksperimentov v Ljubljani.


Slavnostno odprtje je bilo ob 8.30 v jedilnici šole. V uvodnem nagovoru je zbrane z naslednjimi besedami nagovorila ravnateljica OŠ Bakovci Jožica Lukač: „Današnji dan je prav poseben dan, namenjen vsem radovednim in odprtim glavam. Nekateri ste v Hiši eksperimentov v Ljubljani že bili, a tokrat je ta hiša oz. hiška, kot ji pravijo, prišla med nas. Danes bomo šolo za en dan spremenili v pravi raziskovalni laboratorij. Verjamem, da boste uživali. Hkrati pa upam, da bo jutri šola še stala na svojem mestu. Vsem skupaj želim veselo raziskovanje!“

Nato pa se je njihova šolska telovadnica za en dan spremenila v pravi center eksperimentiranja. Dopoldanski čas je bil namenjen eksperimentiranju učencev, vmes so potekale še spremljevalne aktivnosti. Na razpolago je bilo 50 eksperimentov, med katerimi so učenci krožili po lastni izbiri.

Foto: arhiv OŠ Bakovci

Organizacijo Hiške eksperimentov so Osnovni šoli Bakovci med drugim omogočili tudi donatorji, in sicer Mestna občina Murska Sobota, KS Bakovci, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, Saubermacher-Komunala. Velik del sredstev pa je prispeval njihov šolski sklad.

Popoldan, vse do 16. ure, so bila vrata hiške odprta tudi za zunanje obiskovalce. Učencem so se tako pridružili še njihovi starši, stari starši, prijatelji, otroci iz vrtca. Bilo je zanimivo in poučno, na svoj račun so prišle vse radovedne in odprte glave. Vsi prisotni so na ta dan lahko spoznali mnoge zakonitosti in optične prevare, ki se jih morda niti ne zavedajo, a so del vsakdana.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.