https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uroš Kamenšek, novi predsednik Pomurske turistične zveze: Turizem smo ljudje

Dobrovnik, 30.03.2018 ob 13:00  

Pomurska turistična zveza je, 29. marca, na volilni skupščini v Dobrovniku izvolila novega predsednika za mandatno obdobje 2018 – 2022. To je z 38 prejetimi glasovi delegatov oz. 51 odstotnim deležem vseh glasov postal Uroš Kamenšek, ki je po šestih letih nasledil dosedanjo predsednico Barbaro Kolenc.

Pomurska turistična zveza (PTZ) je krovna regionalna turistična organizacija, ki skrbi za pospeševanje razvoja in promocijo turizma na območju Pomurja. V uvodnem govoru je dosedanja predsednica PTZ, Barbara Kolenc, med drugim predstavila pregled aktivnosti, udeleževanje organizacije na sejmih, finančno poročilo ter dosežke v svojem mandatu. Na volitvah novega vodstva, ki je potekalo v Kulturnem domu v Dobrovniku, so bili prisotni delegati in člani organov PTZ, predstavnik Slovenske turistične organizacije ter nekateri župani pomurskih občin.

Uroš Kamenšek: Poglavitni cilj je povečanje vloge PTZ v Pomurju in ustanovitev odbora za mladino

Novi predsednik PTZ, Uroš Kamenšek, je bil pred tem vršilec dolžnosti direktorja Turistično-informacijskega centra v Moravskih Toplicah. V predstavitvi in zagovoru svoje kandidature je med drugim izpostavil poglavitne cilje ter naloge v svojem mandatu:

- povečanje vloge PTZ kot krovne turistične organizacije v Pomurju,
- ustanovitev odbora za mladino v okviru PTZ,
- obenem je napovedal, da se v PTZ ne namerava profesionalno (redno) zaposliti.

Kandidati za predsednika PTZ in njihovi predlagatelji:

Za mesto predsednika so se potegovali trije kandidati:

- Uroš Kamenšek (predlagatelji: Občina Puconci, Občina Cankova, Goričko drüjštvo za lepše vütro, Turistično društvo Cankova, Turistično društvo Dolina - TE Völyfalu, TD Vrtnica Beznovci)
- Štefan Kodila (Občina Moravske Toplice, Turistično društvo Lipovci, KTD Prosenjakovci)
- Tjaša Kos (Občina Križevci, Občina Veržej, Mladinski center Prlekije, TD Ljutomer, TKD Babinci).

Kandidati in število glasov

Na volilni skupščini je bilo prisotnih 75 delegatov, oddanih je bilo 74 veljavnih glasovnic, ki so bili med kandidate razdeljeni sledeče:

- Uroš Kamenšek je prejel 38 glasov,
- Štefan Kodila 13 in
- Tjaša Kos 23 glasov.

Prisotni delegati so za prihodnje mandatno obdobje izvolili še nov upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko razsodišče PTZ.

Kot smo poročali pred dnevi, so problematiko pomurskega turizma nedavno obravnavali tudi pomurski župani na seji Pomurske razvojne regije - Pomurski župani: »Pomurje kot vodilna turistična destinacija«.

Zanimivost s področja turizma v Pomurju je, da je 3,2 dni povprečno število dni, ki ga trenutno preživijo gosti v turističnih zmogljivostih na območju Pomurja.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2018 ob 14:55 gost

      nega toga ka je dobrovniški župan, nega prireditve, gej on sfalu, nega panoge, ge njega nej bilou, po domače povedano "djevojka za sve"

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2018 ob 18:12 sosed gost

      Kodila je spet pušil. Tak se mi smili. Pa tak visoko mnenje ima o sebi, samo kaj ko drugi nimajo o njem.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2018 ob 7:46 Jo gost

      Tan ge je kardinalček je vedno ciganija

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2018 ob 11:40 imre gost

      Kamenšek bi se tožil po sodiščih ,če ga ne bi izbrali

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.