https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Bodoči študenti pozor! Le še danes možna prijava za vpis na prvi prijavni rok

30.3.2018  

Danes se na slovenskih univerzah zaključujejo prvi prijavni roki za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/2019. Bodočim študentom je na voljo 18.481 mest za redni in izredni študij, študentom višjih šol pa 11.854.


Kandidati lahko prijavo za vpis oddajo preko elektronske vloge dosegljive na spletnem portalu eVŠ in to le še danes, s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom. Kandidat lahko odda le eno prijavo za vpis, v kateri po prednostnem vrstnem redu izbere največ 3 želene študijske programe, za katere izpolnjuje oz. bo izpolnjeval pogoje za vpis.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Pomembno je, da bodoči študent pazi na izbrani vrstni red vpisanih študijskih programov, saj bo uvrščen v prvega za katerega bo izpolnjeval vse pogoje. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport svetuje, naj kandidati izberejo le tiste študijske smeri, ki jih res želijo študirati in za katere izpolnjujejo pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Tisti, ki bodo na želene fakultete sprejeti v prvem prijavnem roku, se bodo lahko vpisali od 27. julija do 17. avgusta. Tisti, ki bodo želeli izkoristiti možnost drugega prijavnega roka, bodo to lahko storili od 22. do 29. avgusta.

Enaka pravila veljajo pri prijavi na prvi prijavni rok za vpis v višješolsko izobraževanje, le da se kandidati prijavijo z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe. Izpolnjen prijavni obrazec morajo nato natistniti s spletne strani in ga s priporočeno pošto poslati Višješolski prijavni službi v Celju.

Drugi prijavni rok za vpis v višje strokovno izobraževanje bo potekal od 27. do 31. avgusta.

Več o vpisih na želeno fakulteto, si lahko preberete tukaj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.