https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kmečka tržnica v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 31.03.2018 ob 15:30  

V petek, 30. marca 2018, je na ploščadi pred knjižnico v Gornji Radgoni potekala Kmečka tržnica. Od 8. do 11. ure je bilo mogoče kupiti domače izdelke in zelenjavo. Organizator tržnice je Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur).

Samooskrba v Sloveniji je zelo majhna. Z nakupovanjem od lokalnih pridelovalcev ohranjamo številne kmetije. Zagotovo ima domača hrana eno dodano vrednost. Manjša pridelava je okolju bolj prijazna v primerjavi z velikimi plantažami, ki dobavljajo večino zelenjave in sadja v naše trgovske centre. Ta je že med procesom pridelovanja ali po njem (zaradi vzdržljivosti izdelka) izpostavljena različnim pesticidom in škropivom, ki se uporabljajo v kmetijstvu. 

Ponujali so tudi solatne sadike. 

Dež nekaterih ni odgnal od nakupovanja na tržnici.

V ponudbi na stojnicah je bilo mogoče kupiti tudi domače rezance in domače kekse. 

Kmetje so ponudili tudi krompir iz ozimnice. Košara je na tržnici skoraj nepogrešljiva in veliko boljša od plastičnih vrečk. 

Kupiti je bilo mogoče tudi domače mesne izdelke. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2018 ob 17:57 negova gost

      Če so brüsovo seme tudi prodovali ali negi ?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2018 ob 18:54 Medo gost

      Bunbar Negovski kaj je brusovo seme ?idi tja pa vprasaj vsi se ti bodo smejali norc

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.