https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Velikonočni kres bodo v Lisjakovi strugi imeli že na veliki petek

Lisjakova struga, 30.03.2018 ob 16:00  

Velika noč in s tem tudi prižig velikonočnega kresa naj bi pregnal zimo (odgnal temo in mraz). Je tradicionalni dogodek, ki ni značilen samo za Slovenijo. Velikonočne kresove imajo tudi v skandinavskih državah, Danski, Nizozemski, Avstriji in Nemčiji ter v Švici. 


Danes je to veliko bolj družabni dogodek, na katerem poklepetajo sosedje, prijatelji in vaščani. Za kres v Lisjakovi strugi je že vse pripravljeno. 

V neposredni bližini pripravljenega kresa je mrtvica, reka Mura. Prostor Lisjakove struge je dopolnjen z učnimi tablami (o vodi, rastlinstvu, živalstvu) in potjo gozdne poti Lisjakove struge, ki se prepletajo s potjo ob Muri. V poletnem času je tukaj veliko skupinskih piknikov, vzpostavijo tudi odbojkarsko igrišče. Lisjakova struga je torej nekakšna zelena "oaza" miru, kjer se sliši žvrgolenje ptic ter je mogoče uloviti ribo iz sosednje mrtvice. 

To je tudi območje Nature 2000, ki se vije v ozkem pasu ob reki Muri. V zimskem času ob zelo nizkih temperaturah se mrtvica spremeni v drsališče. 

Pozabili niso niti na čebelice. 

Dostop do Lisjakove struge je možen z avtom (zavijemo desno malo pred Gornjo Radgono iz smeri Radencev) ali po pešpoti ob Muri. 

Več fotografij v galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2018 ob 11:41 petanjci gost

      Štajarci pazite ka se gor ne vžgete

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.