https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Boste med prejemniki ali plačniki?

30.03.2018 ob 18:00  

Finančna uprava RS (FURS) je danes odposlala prvih 959.789 informativnih izračunov dohodnine. Davčni zavezanci jih bodo po praznikih že dobili po pošti. FURS priporoča, da prejemniki informativni izračun natančno pregledajo.

Rok, do katerega se lahko pritožite na danes odposlane izračune se izteče 30. aprila, torej čez dober mesec dni. Če pa se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, jim ni potrebno narediti ničesar. Tisti, ki so v prejšnjem letu plačali premalo dohodnine, bodo morali doplačilo poravnati do 30. maja, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana 28. maja, na njihove bančne račune.

 

FURS svetuje: "Zavezanci naj informativne izračune natančno pregledajo in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Nato naj te podatke primerjajo s svojimi podatki oziroma podatki o dohodkih, ki so jih prejeli od svojega izplačevalca."

Izpostavili so še, da zavezancem ni treba vlagati ugovora informativnemu izračunu dohodnine, če razlika med zneski dohodkov iz informativnega izračuna in zneski dohodkov iz obvestil, prejetih s strani izplačevalcev, v skupnem znesku ne presega enega evra.

Od predlani informativni izračun dohodnine pošiljajo vsem davčnim zavezancem z dohodki, ki se vštevajo v letno odmero dohodnine, in to ne glede na znesek. Informativni izračun so tako leta 2016 prvič prejeli tudi upokojenci in študenti, tako bo tudi letos.

Zavezanci za dohodnino lahko na iTočki preverijo, ali so zanje že izdali informativni izračun dohodnine. Zavezanec mora le sporoči svojo davčno številko. Najdete jo na spletni strani tukaj.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2018 ob 18:39 gost

      Zakaj nekaj ponujate, če to ne dela? Sramota.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2018 ob 19:52 gost

      Dela.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2018 ob 19:21 Gost gost

      Se strinjam, da dela.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.