https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo vse iz Pomurskih lekarn bo še moral pred sodišče?

03.04.2018 ob 13:00  

Državna revizijska komisija vložila obdolžilni predlog zoper Pomurske lekarne, zaradi suma storitve več prekrškov.


Po zbranih obvestilih in dokazili je Državna revizijska komisija dne, 29. 3. 2018 zoper pravno osebno Pomurske Lekarne Murska Sobota in njuni odgovorni osebi vložila obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljubljani, zaradi suma storitve več prekrškov po Zakonu o javnem naročanju. Zgolj za posamezni prekršek Pomurskim lekarnam grozi globa do 100 tisoč evrov.

Murskosoboška občina že drugič zavrnila Zajca zaradi nespoštovanja predpisov

Na nespoštovanje zakonske obveznosti izvajanja javnih naročil je Mestna občina Murska Sobota (MOMS), Pomurske lekarne že večkrat opozorila. Maja 2017 je mestni svet MOMS zavrnil soglasje k imenovanju direktorja Javnega zavoda Pomurske lekarne, ker ta kljub večkratnim pozivom nabave zdravil ni izvede v skladu s pravili Zakona o javnem naročanju. Zajc tudi v letu 2018 ni dobil soglasja k imenovanju direktorja Javnega zavoda Pomurskih lekarn s strani MOMS, saj se je na delovnem telesu KMVVI ugotovilo, da Pomurske lekarne poleg zdravil tudi ostale storitve in blago ne naročajo preko javnih naročil. 

Komisija za nadzor javnih financ Državnega zbora RS poziva NPU k ukrepom zoper direktorje in člane svetov zavoda

Komisija za nadzor javnih financ Državnega zbora RS je na svoji nujni seji »Ugotovitve revizije Računskega sodišča o pravilnosti nabave medicinske opreme in materiala v UKC Ljubljana« sprejela poleg že predlaganih sklepov še sledeča sklepa:

  •  -  »Komisija poziva Nacionalni preiskovalni urad (NPU), Državno revizijsko komisijo in Računsko sodišče RS, da v skladu s svojimi pristojnostmi in veljavno zakonodajo sprožijo ustrezne postopke zoper odgovorne direktorje in člane svetov zavodov v tistih javnih zavodih, ki za nabavo ne izvajajo postopkov javnega naročanja.«
  •  -  »Komisija poziva Nacionalni preiskovalni urad, Državno revizijsko komisijo in Računsko sodišče RS, da Državnemu zboru vsake tri mesece do preklica tega sklepa poročajo o sproženih postopkih zoper odgovorne direktorje in člane svetov zavodov v tistih javnih zavodih, ki za nabavo ne izvajajo postopkov javnega naročanja.

 

Ali bo Zajc kljub obdolžilnemu predlogu imenovan za v.d. direktorja?

Svetu zavoda je za jutrišnjo sejo Pomurskih lekarn, kljub ponovni zavrnitvi s strani MOMS, zopet predlagano, da se za v.d. direktorja imenuje Ivan Zajc.

Jutri bo tako znano, ali bo svet zavoda ponovno imenoval Ivana Zajca za v.d. direktorja in to kljub obdolžilnemu predlogu Državno revizijske komisije, sklepu Komisije za nadzor Javnih financ Državnega zbora in sklepu Višjega ter Okrožnega sodišča o izbrisu Ivana Zajca kot zakonitega zastopnika iz Sodnega registra.

 

 

    Komentarji

    1. febo
      03.04.2018 ob 14:04 febo

      Iz Pomurskih lekarn pred sodišče ,kaj pa iz SBM pa nišče pred sodišče ?

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. febo
      03.04.2018 ob 14:07 febo

      Tu sodišče nekaj hitro ukrepa pri enih zadevah pa traja in traja .Verjetno je to vse kar se dogaja po naročilu nekoga ,ki po vsej ceni želi noter osebo iz SD .No končno idejo volitve in se bomo tudi SD odkrižali .V Soboti bi že marsi kdo moral na sodišče ,če gledamo realno

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. REALIST
      04.04.2018 ob 10:57 REALIST

      Vsa podpora gospodu Zajcu. Vse to je maslo Jevška &co. Upam da bo gospod Zajc dokazal svoj prav na sodišču, nato pa naj zasebno toži vse po vrsti, ki sedaj tolčejo po njem. Še posebej Jevšek. Naj gre kar nazaj na Koroško, od koder je prišel. Banda pokvarjena.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.