https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Radgonsko sejmišče gosti sejem Megra in sejem Green

Gornja Radgona, 04.04.2018 ob 18:00  

Na sejmu Megra se predstavlja kar 160 razstavljavcev, ki prihajajo iz 9 evropskih držav (Avstrije, Danske, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Slovaške, Švice in Slovenije). Razstavni prostor se razprostira na 8000 m². Sejem Green ima 60 razstavljavcev iz 4 evropskih držav (Avstrije, Belgije, Slovenije, Češke). Razstavni prostor je nekoliko manjši kot pri sejmu Megra, 1100 m².

Sejem Megra se odvija že 30 let zapored. Je mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti in se bo odvijal od 4. do 7. aprila 2018. Moto sejma je »Gradimo z naravo«. Na sejmu si je mogoče ogledati najnovejše materiale za gradnjo, gradbeno mehanizacijo in druga orodja ter storitve, ki se neposredno vežejo na trajnostno in energetsko gradnjo stavb (tudi okolice stavb). Pri tem se bodo predstavili najrazličnejši ponudniki. Sodobni trendi so tudi v gradbeništvu, že zadnjih nekaj let izrazito usmerjeni k naravi. Poudarek je na komunali, ureditvi okolja, čistilnih napravah, čim manj potrošni klimatizaciji ter lesu kot naravnemu materialu. Obiskovalci bodo lahko deležni tudi brezplačnega svetovanja arhitektov, gradbenikov, energetikov in drugih strokovnjakov s področja naravnih nesreč, ponovne uporabe odpadkov in ureditve vrtov. V okviru območnih obrtniških podjetniških zbornic bodo za obiskovalce približali naslednje poklice: mizar, slikopleskar, voznik, strojnik gradbene mehanizacije, avtoserviser, dimnikar, zidar, tesar ter klepar krovec. 

Sejem Green ima poudarek na trajnostni zeleni tehnologiji, ki sledi zelenemu življenjskemu slogu »Zelena za prihodnost«. Predstavljeni izdelki so narejeni za potrošnike, hkrati pa sledijo sodobnim energetskim rešitvam. Slednje je lahko v okviru samooskrbe z energijo iz obnovljivih virov, e-mobilnost, naravni gradbeni materiali, ekološka in permakulturna pridelava hrane (veliko pridelano na čim manjšem prostoru). V okviru tega sejma je mogoče videti številne izdelke, ki so »zvesti« zeleni potrošnji (na primer rokodelski izdelki). Poskusiti je mogoče tudi domače naravne dobrote. V okviru sejemskega dogajanja bodo prisotne tudi številne organizacije s področja narave. Ljudem bodo predstavljeni in približani tudi številni projekti ter slovenski naravni parki. Poseben del sejma bo »Kotiček socialne ekonomije«, kjer se Slovenija predstavlja z Mariborom kot evropsko prestolnico socialne ekonomije. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2018 ob 17:03 gost

      če je to sejem potem pa ne vem kaj imajo drugje,sramota

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.