https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Rakičanu odprli info točko za kakovostnejše življenje starejših

Rakičan, 10.04.2018 ob 11:45  

Danes, 10. aprila, so v Domu starejših Rakičan odprli info točko Sobivamo, ki starejšim ponuja nove možnosti za kakovostno bivanje, večjo socialno vključenost in lajšanje vsakdanjih opravil. To je že tretja info točka v Sloveniji, ki jo je Ministrstvo za okolje in prostor odprlo skupaj s partnerji projekta Sobivamo. 


Info točko Sobivamo v Rakičanu sta odprla in predstavila vodja stanovanjskega sektorja na Ministrstvu za okolje in prostor Vesna Dragan in direktor Doma starejših Rakičan in podžupan Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj.

Namen info točke Sobivamo, je ponujanje informacij obiskovalcem o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanje sobivalnih skupnosti. Najmanj štirikrat letno bodo na info točki prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo (Ministrstvo za okolje in prostor ter partnerji), ki bodo prisluhnili starejšim, jim predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali pa prenesli njihove predloge v sistemske rešitve.

Kaj je sobivanje?

Sobivanje je skupno življenje več starejših oseb v stanovanjski skupnosti, kjer si medsebojno pomagajo, se družijo, delijo stroške in drug drugega spodbujajo k aktivnemu načinu življenja. Je novost, ki prispeva k bolj povezanemu, dostopnemu in dostojanstvenemu bivanju starejših.  Izkušnje v tujini kažejo, da lahko z novimi modeli bivanja starejših dosežemo boljšo vključenost, socializacijo, učinkovitejšo zdravstveno oskrbo ter zmanjšano ranljivost starejših.

Ministrstvo za okolje in prostor z mrežo info točk v 11 regionalnih središčih vzpostavlja neposredno komunikacijo z vsemi, kijih sobivanje zanima. Z info točkami želijo podpreti partnerstva med občinami, stanovanjskimi skladi in združenji starejših, da skupaj oblikujejo akcijo za oblikovanje primernih stanovanjskih enot.

Po koncu uradnega dela je sledila manjša pogostitev za obiskovalce, govornika pa sta bila na voljo za vsa morebitna vrašanja.

Več fotografij v spodnji galerji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2018 ob 13:28 sd sd sd sd gost

      največji ritolizec bruh kda ga vidim

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.