https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Poraz Panvite proti ACH-ju

Murska Sobota, 11.4.2018  

Na prvi polfinalni tekmi, ki je bila odigrana danes ob 20. uri v športni dvorani OŠ I. v Murski Soboti, so odbojkarji Panvite Pomgrad morali priznati premoč ljubljanskemu ACH-ju, ki je slavil s 3:0 (24, 20, 24). Polfinale, ki se igra na dve dobljeni tekmi, se sedaj seli v Ljubljano.


Panvita Pomgrad : Ach Volley  0 : 3
(24:26 20:25 24:26)

Ljubljančani, aktualni državni prvaki, so v Mursko Soboto prišli kot nesporni favoriti, a so do zmage prišli precej težje, kot so verjetno pričakovali. Začetek je sicer pripadel ACH-ju, ki je po napaki domačinov pri servisu povedel z 8:5. Po premoru so precej bolje zaigrali odbojkarji Panvite Pomgrada. Po servisu Javornika je bilo 9:9, slab sprejem Pokeršnika pa je prinesel vodstvo Prekmurcev z 12:10. Ljubljanski trener je bil primoran prekiniti nalet Sobočanov, a time out ni zalegel. Panvita Pomgrad je letela po igrišču in po dveh zaporednih asih Flisarja je bilo že 17:12. Nato so vendarle bolje zaigrali tudi gostje, ki so hitro stopili prednost Panvite Pomgrad in pri izidu 20:18 je time out vzel domači trener Topovšek. Nalet Ljubljančanov ni pojenjal, hitro so izenačili in po točki Pleška je bilo 22:21 v korist ACH-ja. Pri izidu 23:23 je servis Flisarja le za malenkost končal v avtu, gostje pa so izkoristili drugo zaključno žogo za 26:24.

Drugi niz je ponudil precej manj atraktivno igro za kakih 300 gledalcev v Murski Soboti. Panvita Pomgrad je z minimalnim vodstvom odšla na prvi tehnični odmor, nato pa povedla 11:8. Pri gostih je bil še posebej razpoložen Pleško, ki je praktično sam držal ACH v igri in poskrbel za minimalno vodstvo aktualnih državnih prvakov ob drugem tehničnem odmoru. Obetala se je napeta končnica, kjer je odločala vsaka žoga. Po dvakratnem enojnem bloku Rojnika visokemu Bubkovu je Panvita Pomgrad izenačila na 19:19, a ACH-ju vseeno ni bilo potrebno trepetati – Bubkov je z asom popeljal svojo ekipo v vodstvo z 22:19, trojni blok pa dokončno prelomil drugi niz v korist ACH-ja.

Tretji niz so Sobočani morali dobiti, če so še želeli upati na zmago pred domačimi gledalci. Po dobrem servisu Gruta so povedli s 4:1, Bogožalec pa je z novo točko v napadu zagotovil tri točke prednosti ob prvem tehničnem odmoru. Sledilo je precej napak na obeh straneh, ACH pa se je počasi, a vztrajno približeval Sobočanom. Po drugem tehničnem odmoru je po bloku Rojnika Panvita Pomgrad povedla z 19:17, Bogožalec pa je z dvema zaporednima točkama prinesel vodstvu 21:18. Domači gledalci so upali, da bodo v tretje Sobočani vendarle uspeli zdržati do konca niza, a brez razburljive končnice ni šlo. Gostje so po dveh zaporednih blokih izenačili na 22:22, a se tudi Panvita Pomgrad ni predala. Izjemno dolgo točko so uspeli odločiti v svojo korist, a je to bilo zadnje vodstvo domačinov. Gostje so uspeli vnovčiti svoje izkušnje in tudi kvaliteto ter se z zmago vrnili v prestolnico.

Druga polfinalna tekma bo na sporedu v soboto v dvorani Tivoli, morebitna tretja pa že v nedeljo.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Bogožalec 18, Rojnik 13, Flisar 8, Grut 5, Javornik 4, Kasnik 1, Felkar 1

Točke za Ach Volley Ljubljana so dosegli:
Đirlič 16, Babkov 13, Pleško 11, Pavlovič 6, Purič 5, Pokeršnik 5, Brulec 4

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.