https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru slovesno odprli mednarodno konferenco Model Evropskega parlamenta mladih

Ljutomer, 15.04.2018 ob 12:00  

Danes med 8.45 in 11.00 je v Športno izobraževalnem centru Ljutomer, potekala otvoritev mednarodne konference Model Evropskega parlamenta mladih. Udeležence je pozdravil tudi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karel Erjavec.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) se bo med 13. in 18. aprilom 2018 odvijala mednarodna konferenca Model Evropskega parlamenta mladih (MEP), na kateri bo sodelovalo 90 srednješolcev iz 9 držav: Avstrije, Madžarske, Češke, Slovaške, Nemčije, Italije, Bolgarije, Hrvaške in Slovenije. Danes je potekala otvoritvena slovesnost, ki so se je udeležili tudi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, predsednik prvega regionalnega MEP v Ljutomeru leta 2002 Niko Miholič, predsednik MEP Europe Gottfried Oehl, predsednik Generalne skupščine MEP 2018 Luka Hauko in ravnatelj GFML Zvonko Kustec.

Slovensko delegacijo sestavlja 6 dijakov GFML, in sicer: BREDA GAŠPARIČ, ŽIVA BUZETI, NIKOLAJ DERVARIČ, MATIJA ŠINKO, LORA GRŽIN IN TIMOTEJ PUKŠIČ. Trije dijaki GFML so tudi predsedniki odborov, to so URŠKA FILIPIČ, META ŠTUHEC in NINO ERJAVEC. Mentorica slovenske delegacije in koordinatorica MEP-a za Slovenijo je profesorica MOJCA RIŽNAR NEDELJKO.

Model Evropskega parlamenta mladih je mednarodni projekt za mlade, ki se ga udeležujejo srednješolci iz 28 držav članic EU in tudi različne države kandidatke za članstvo v EU. Delovni jezik zasedanja je angleščina. Cilj programa je razviti zanimanje o EU, njeno politiko in pomembnost odločanja ter sodelovanja in poznavanje evropskih institucij. Hkrati mladi razvijajo svojo politično osveščenost in spoznavajo kulturno ter zgodovinsko različnost evropskih držav.

Otvoritve konference se je udeležil tudi minister za zunanje zadeve Republike Slovenije, Karl Erjavec, ki je na začetku govora pozdravil vse navzoče ter se zahvalil za povabilo na dogodek. V svojem govoru je poudaril, da je počaščen, da vidi mlade iz 9 držav, ki skupaj razpravljajo o Evropski uniji in njeni prihodnosti. Srečanje z mladimi ga navdaja z optimizmom "Napredek in nadaljni razvoj evropske politike bo Evropo naredil močnejšo in bolj povezano. Verjamem, da je pomembno, da razpravljamo o vseh problemih. Mladi ljudje, ki bodo kmalu lahko odšli na volitve, pa so bistveni del teh debat," je še povedal minister.

Nekaj besed so spregovorili tudi predsednik prvega regionalnega MEP v Ljutomeru Niko Miholič, predsednik MEP Europe Gottfried Oehl, predsednik Generalne skupščine MEP 2018 Luka Hauko in ravnatelj GFML Zvonko Kustec.

Po otvoritvenih govorih so se predstavili tudi predstavniki vseh 9 sodelujočih držav.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2018 ob 12:33 gost

      Penzionista Karči se ne more naveličati Pomurja, kelku je tü, mu po mojem kar ugajajo naše dobrote, elipa išče stare borce, strice iz ozadja, da jim malo dvigne penzijo, saj tisti s 1300 kar potrebuje še kak dodatek.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2018 ob 13:02 karli gost

      ja prav imač ..K NAM HODI ŽRET IN OBLJUBLJAT.....LAŽNJIVEC..

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2018 ob 15:51 prlek gost

      ova pa se slika, ka de opet kandiderala, pa zenska ne spregledne da je nihce več nemre, v lotmerk gres pa te je stroh, ničesa od nič. Vse je zaprovila. sramota

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2018 ob 16:27 KARLEK gost

      KARLEK JE ZDRŽA V LOTMERKI VSEGA DESET MINUT. POVEDA JE BESEDO DVE IN SREDI PRIREDITVE POBEGNIL. TO JE POKLON MLADIM PARLAMENTARCEM, HA, HA.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2018 ob 17:18 Karči gost

      Ja v lotmerki pa rejsan nika nemate. Niti hotela, gi bi toti mlodi lahko prespali. Vasa zupanja je v toten mandati vse zajebala, zaj pa si jo dale zvolte, ka de se vnicila ka je ostalo, obcino pa sejrila ka de jih pomalem 40

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2018 ob 17:19 Zaskrbljena gost

      Kaj si ta revež, ki je ravnatelj gimnazije, res ne more kupiti dovolj velikega suknjiča, da bi ga lahko zapel? A res ne pozna osnovnega bontona? A bo res dobil še en mandat?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.04.2018 ob 22:23 Prlekus gost

        Dovolj velik suknjič ima, vendar je brez osnovne kulture in tudi pravil obnašanja ne pozna. Na žalost pa bo tudi še en mandat ravnatelj. Sicer pa je vseeno. Otroci in njihovi starši so končno spoznali, da so prihodnost tehniški poklici. Na kustecovini je že velika panika! V Soboti pa Center poka po šivih.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.04.2018 ob 20:17 hotel gost

      Kaj pa imata hotel in županja veze? Hotel je od Save, ki očitno ni sposobna polniti tega hotela.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.04.2018 ob 7:58 Franc gost

      Županja bi se lahko malo več pobrigala za lotmerk, ki propada, ima veliko vezo žal.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.04.2018 ob 9:15 prlek gost

      Saj pa se je pobrigala za svojo lastno okolico na Jurševki vse ostalo pa zapustila in pozabila. Naj bolj žalostno pa je to da so sosednje občine pripravljene za skupne projekte ona pa jih ignorira. Upajmo da se v novembru to spremeni.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.04.2018 ob 12:21 Joža gost

      Če pa ji noben protikandidat ne seže do gležjov baje?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.04.2018 ob 14:54 Valerija gost

      haha kdo si to misli ona? cas je za slovo že končno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.