https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Nov poraz odbojkarjev Panvite Pomgrada

15.4.2018  

Na drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva je ponovno slavila ekipa ACH Volleyja Ljubljana. Proti Panviti Pomgrad je bila boljša s 3:0 (22, 21, 17).

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 3 : 0

Dvorana Tivoli, polfinale 1. DOL, 1. sodnik: Melavc Tomaž (Šempeter v Savinjski dolini), 2. sodnik: Perčič Dejan (Kamnik).

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (12), Babkov (10), Purić, Pavlović (7), Satler, Pleško, Brulec (1), Planinc, Kök, Mihajlović (3), Pokeršnik (14), Videčnik (9).

Panvita Pomgrad: Pečnik (1), Banič (1), Ratkai S., Grut (6), Rojnik (12), Felkar (1), Ratkai J., Flisar (6), Javornik (5), Bogožalec (8), Bedrač, Hrastovec, Kasnik (2).

Srečanje so motivirano začeli odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so povedli z 10:7. Ljubljančani niso odlašali s priključkom, ki so ga s čvrstejšo obrambo kmalu dosegli (12:12). Ekipi sta se v nadaljevanju izmenjavali v vodstvu, gostitelji so bili v podrejen položaju zadnjič pri rezultatu 16:17. Nato so vajeti vzeli v svoje roke (21:18) in z zaključkom Pokeršnika niz pripeljali domov (25:22).

Ponovno so niz bolje odprli odbojkarji iz Murske Sobote (6:8). Sledil je izjemno izenačen srednji del, v katerem smo bili priča borbi za vsako žogo. S točko prednosti so na drugi tehnični odmor odšli domačini (16:15), ki so kasneje vodstvo povišali (19:16). Panvita Pomgrad se ni predala in se je pred končnico niza zelo približala (21:20). Ljubljančani so ostali zbrani in nasprotnikom do konca prepustili le še točko (25:21).

Začetek tretjega niza je pripadel aktualnim državnim prvakom (8:4), ki so v postavi Babkov, Đirlić, Kovačič, Brulec, Pavlović, Videčnik in Pokeršnik nadaljevali s prevlado na igrišču (12:6). S prepričljivo igro so si priigrali prednost sedmih točk (22:15), ki je zadoščala za zmago (25:17). Zmaji tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu.

Jan Pokeršnik, odbojkar ACH Volleyja Ljubljana: Za razliko od sredine tekme sem danes bolj zadovoljen z našo igro. Mislim, da smo pokazali dober sprejem in solidno obrambo. Napake s prejšnje tekme smo odpravili in tako danes opravili odlično delo.

Sašo Topovšek, trener Panvite Pomgrad: Potegnili smo vse, kar se je dalo. Imamo na razpolago le šest igralcev, ki pa so že zelo utrujeni. Sezona je dolga, tako da gremo naprej, v sredo nas čaka tekma za tretje mesto.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.