https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečanje mladih planincev pod taktirko PD Lendava

Lendavske gorice, 16.04.2018 ob 13:00  

Srečanje mladih planincev MDO MO Pomurje in njihovih mentorjev ter spremljevalcev je letos organiziralo Planinsko društvo Lendava. Dogodek je potekal v nedeljo, 15. aprila 2018. Udeleženci so se ob 8.30 zbrali pri kolesarskem centru Murania v Čentibi. Sledila je pot po Lendavskih goricah in Urbanovi poti, udeleženci so na najvišjem vrhu Lendavskih goric - Piramidi dobili žig Pomurske planinske poti.

Pohod je bil dolg malo več kot 10 kilometrov in je trajal dobri dve uri. Udeležencev je bilo okrog 170 (120 otrok, 50 odraslih oseb). Otroci so bili člani društev PD Matica Murska Sobota, PD Hakl s Svete Trojice, PD Lenart, PD Ljutomer in PD Lendava. 

Pot nazaj je potekala mimo zidanice pisatelja Miška Kranjca, kjer je bil tudi krajši postanek.

Zaključek poti je vodil do startne točke, center Murania.

Za hrano in pijačo je poskrbel vsak pohodnik sam, na vrhu Lendavskih goric, tako imenovani Piramidi, so bili pohodniki deležni majhnega prigrizka.

foto: PD LENDAVA

Vodja pohoda in aktiven član Planinskega društva Lendava je Tadej Törnar, ki je tudi letos pohodnike popeljal po Lendavskih goricah. Slednje ležijo na robu pomurske ravnice. Na nekaj manj kot 500 ha ima vinograde, kar 4000 vinogradnikov. 

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.