https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestna uprava naj prouči možnosti izvajanja lekarniške dejavnosti na območju MOMS

Murska Sobota, 19.04.2018 ob 20:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se danes zbrali na 28. redni seji, ki je bila v znamenju kadrovskih zadev in Pomurskih lekarn.

 

Nova cena storitve pomoč družini na domu

Mestni svetniki so na današnji seji v prvi obravnavi podprli predlog Odloka o določanju cen gospodarskih javnih služb Mestne občine Murska Sobota in predlog Odloka o postopku, pogojih in merilih za sofinanciranje letnega programa športa v Mestni občini Murska Sobota. Prav tako v prvi obravnavi so podrli dva predloga odlokov o občinskem podrobnem prostorskem načrtu in sicer za stanovanjsko območje v Rakičanu in Pušči. Gre za nova stanovanjska območja znotraj omenjenih naselij. Potrdili so tudi zaključni račun proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2017.

Nadalje so potrdili novo ceno storitve pomoč družini na domu in določitve subvencioniranja cene te storitve. Od prvega marca bo ekonomska cena od ponedeljka do sobote znašala 17,29 evra na uro, ob nedeljah pa 19,03 evra na uro, ker občina sofinancira neposredno socialno oskrbo v višini 60 odstotkov pa bo cena za uporabnike 6,02 evra na uro od ponedeljka do sobote in 6,72 evra na uro ob nedeljah. Število uporabnikov storitve pomoči na domu iz leta v leto narašča.

Podprli so tudi Sklepa o sprejemu karte za določitev območij prednostnih načinov ogrevanja na območju Mestne občine Murska Sobota, ki bo služila subvencijam.

Zajc in Fiala se seje nista udeležila

Dnevni red  je bil razšitrjen še za eno točko, ki se je nanašala na seznanitev s problematiko poslovanja javnega zavoda Pomurske lekarne.

Na sejo sta bila povabljena tudi direktor Pomurskih lekarn Ivan Zajc in predsednica nadzornega sveta Polonca Fiala Novak, ki pa sta odsotnost opravičila. Prvi je navedel, da se bo udeležil seje na Občini Tišina, druga pa, da ni kompetentna za odgovarjanje na vprašanja v povezavi s poslovanjem Pomurskih lekarn, kar je pri mestnih svetnikih izzvalo veliko začudenosti in so označili za arogantno dejanje.

Direktor občinske uprave Srečko Đurov je med drugim spomnil na neizvajanje javnih naročil in s tem povezano škodo ter težave okrog zaprosil mestnega sveta za imenovanje Zajca kot direktorja in vršilca direktorja Pomurskih lekarn. Nato pa je pojasnil nekatere s Pomurskimi lekarnami povezane mite. Kot pravi Đurov ne  drži, da se javnih naročil v lekarnah ne da izvesti, dotaknil se je uspešnosti Zajca kot direktorja, kar je Đurov prikazal z nakupom istih izdelkov v Pomurskih lekarnah in trgovini Drogerie markt. Vrečka z isto vsebino (čaj, fiziološka razstopina, propolis in otroška krema) je v trgovini za dobra dva evra cenejša kot v Pomurskih lekarnah. Zanikal je navedbe, da ima Zajc težave z murskosoboško občino, ampak jih ima z zakoni in sodišči. Pojasnil je še, da nekateri napačno sklepajo, da imajo svojega kandidat, kar je zanikal.

Mestni svetniki so na koncu sprejeli še dodatni sklep, da naj mestna uprava do naslednje seje sveta prouči vse možnosti izvajanja lekarniške dejavnosti na območju Mestne občine Murska Sobota.

Potrdili Buzetija in Kovačevo

Med kadrovskimi zadevami so med drugim potrdili Tadeja Buzetija za urednika Soboških novin in Alešo Kovač za direktorico MIKK-a.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2018 ob 21:48 kuki pap gost

      rudaš najbole resen

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2018 ob 7:04 sobočanec gost

      Ha ha ha, scejo svojo apoteko. Pa mimo zakona. Sobota ima ze dovolj apotek glede na prebivalce. Ulice nam rajsi asfaltirajte. Najslabse v Sloveniji. Soboto kičite. Treba peneze za volitve.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.04.2018 ob 7:09 gospod gost

      Novo sobočka budalaština. Nenajo določene točke na dnevnon redi pa vabijo goste k tej točki. Goste cabijo k točki, ki je izglasovaba na sami seji. To je soboška mestna uprava. Za kozlati.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.04.2018 ob 10:24 imre gost

      Mislim ,da se deklica več ne bo tak smijala po volitvaj ,ka bo verjetno novi župan vse to počisto

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.04.2018 ob 15:06 @@@@@@@@@@@@@ gost

      goost..:::::::::: Res si budalo od budal .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2018 ob 22:23 Karči gost

      Donosen posel. Vsi bi imeli apoteke. Ljudstvo preveč plačuje za zdravila, da o zdravstvu sploh ne govorimo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.05.2018 ob 10:15 gost gost

      ...sami naveličani obrazi...čas je za zamenjavo; zanima pa me, ali so svetniki imeli gradivo za točko "lekarne" in ali je kdo vprašal, zakaj primerjava med DM in lekarnami? Kaj pa če bi MOMS ustanovila verigo DM trgovin namesto Soboških lekarn?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.05.2018 ob 7:42 samo ena gost

      S Pomursko lekarno nekaj je narobe. To gor prideš če primerjaš ponudbe drugih lekarn po Sloveniji. Konkurenca vedno prinese nižje cene za uporabnike, kar pa Prekmurci, z našimi plačami, vsekakor nucamo in mislim, ka bi vsi to podprli. V lekarnaj v Ljubljani maš takše pa ovakše akcije, ugodbe ponudbe...ko pa prideš v soboško lekarno nič od nič, redne cene pa še tej višje kot drugje po Sloveniji. To bi se Prekmurci vsekakor mogli pijtati in niti se mi ne zdi tak slaba primerjava med ceno izdelkov v DM in lekarno, ker to san že sama večkrat opazila, pa nej pri enem izdelku. Primerjala san nazadnje ceno posušenega žajblja v Pomurski lekarni in Mercatorju npr... 2 EUR razlike..zakaj, komu? Dobro je, da lahko komentiramo poteze občine, ampak z zdravo pametjo in predvsem v dobro nas vseh trbej razmišljati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.