https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Peš od Hodoša do Pinc

24.04.2018 ob 15:50  

Od Hodoša do Pinc je najkrajša pot trasa, ki jo je treba prehoditi peš, in je dolga 46 kilometrov. To pot prehoditi peš je pravi izziv, vendar so se v soboto, prav na to pot podali s Hodoša. Ob 5.45 je na pot krenilo 16 pohodnikov, od tega trije iz Madžarske, ostali so bili iz Hodoša, Krplivnika in en pohodnik iz Gančan. Na poti so se jim še nekateri pridružili, nekateri pa tudi odnehali, odvisno od vzdržljivosti posameznika. 

Pot, na katero se je podalo 22 pohodnikov, je potekala po trasi: HODOŠ-Krplivnik-Domanjševci-Središče-Prosenjakovci-Čikečka vas-Motvarjevci-Dobrovnik-Kamovci-Genterovci-Mostje-Lendava-Čentiba-Dolina pri Lendavi-PINCE.

Na poti so pohodnike v vsaki vasi čakali prijatelji in znanci. Sodelovale in podpirale so jih tudi Madžarske skupnosti, Krajevne skupnosti, vinogradniško in kulturna društva, PGD, ki so jih pogostili z dobrotami za okrepitev. V Motvarjevcih je skupino pričakal tudi predsednik Pomurske madžarske krovne organizacije Ferenc Horvat, ki jih je pospremil do hiše Dobronoki Györgya v Dobrovniku, kjer so pohodniki imeli malo večji počitek in kosilo. Pozdravil jih je tudi župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar.

Do te razgibane in čudovite poti po Goričkem so pohodniki prehodili cca. 25 kilometrov. Nato jih je čakala ravna, a zaradi trde podlage in velike vročine tudi težja pot.

14 pohodnikov je po prehojenih 46 kilometrov ob 19. uri prišlo na cilj v Pince. 10 pohodnikov je prehodilo celotno traso, od tega tudi dve 15-letni dijakinji, najstarejši pohodnik, ki je prehodil celotno traso pa bo letos dopolnil 60 let.

Pohodnike so pričakali krajani Pinc. S pomočjo PMSNS in MSNS občine Lendava so izčrpane, a ponosne pohodnike pogostili in poskrbeli za prevoz domov. Pobudnika pohoda sta bila Boris Abraham in njegova žena Klaudia, ki pravita, da bodo kaj podobnega še organizirali.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija