https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti odprli prvi učni čebelnjak za invalide

Murska Sobota, 25.04.2018 ob 12:01  

Danes, 25. aprila 2018, so v neposredni bližini Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije na Noršinski ulici 14 v Murski Soboti, slovesno odprli prvi učni čebelnjak za izobraževanje invalidnih oseb na invalidskih vozičkih. 

V sklopu prvega praznovanja Svetovnega dneva čebel, ki bo 20. maja 2018, so s skupnimi močmi in veliko pomočjo podjetij ter posameznikov zbrali in zagotovili potrebno višino sredstev za izgradnjo in postavitev prvega učnega čebelnjaka, namenjenega za izobraževanje invalidnih oseb na invalidskih vozičkih. Čebelnjak je unikaten in omogoča samostojno čebelarjenje invalidne osebe na vozičku. 

Pred letom dni so se na pobudo slovenskega čebelarja g. Andreja Severja zbrali predsednik Apimondie Philip McCabe, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, predsednik ČD Semič Bojan Pavlin, predsednik ČZS Boštjan Noč in g. Andrej Sever z namenom podpisa listine o skupnem sodelovanju in pomoči pri vključevanju oseb na invalidskih vozičkih v delo s čebelami. Da bi obljuba prešla od besed k dejanjem, sta ČZS in ZPS združila moči in že lansko leto začela pripravo priročnika o usposabljanju invalidov za čebelarstvo in zbiranje sredstev za postavitev učnega čebelnjaka, prilagojenega osebi na invalidskem vozičku. 

Slavnostne otvoritve so se udeležili predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak, predsednik Sekcije čebelarjev na ZPS Ljubo Janežič, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2018 ob 0:20 udba gost

      Bilo kuda udba svuda. Že spet je bil udbaš prisoten. A res ne more nič miniti brez njega. Že na daleč vidiš kako se mu pleša sveti v soncu.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2018 ob 19:17 gost

        Daj že enkrat nehaj s to Udbo paranoik. Opravljal je svoje delo, kot si ga ti (če ga si). A misliš, da danes naša država nima takšnih ali podobnih služb? Naivnež. Da bo jasno, sploh ne vem, za koga gre. In na koncu: “Čestitke čebelarji!”

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2018 ob 9:09 gost

      Ge se te nahaja ta čebelnjak vsi ne vejmo in tudi piše ne ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2018 ob 18:23 lili gost

      Čestitke! Veliko srečnih uric ob čebelah in veliko medu!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.