https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

To so pomurski kandidati NSi na državnozborskih volitvah

26.04.2018 ob 10:00  

Državnozborske volitve se hitro približujejo in stranke pospešeno predstavljajo svoje kandidate. Poglejte, kdo so pomurski kandidati NSi, ki bodo kandidirali na državnozborskih volitvah.


V Lendavi bo kandidiral Jožef Horvat

Volilni okraj, kjer bo kandidiral Horvat obsega občine Velika Polana, Črenšovci, Kobilje, Lendava, Dobrovnik, Odranci in Turnišče. V državni zbor RS je bil prvič izvoljen leta 2004. Naslednji mandat pa so mu volivci zaupali 4. decembra 2011 na prvih predčasnih državnozborskih volitvah v Sloveniji. Mandat so mu volilci leta 2014 podaljšači. Odigral je ključno vlogo, da je Prekmurje dobilo avtocesto, nova delovna mesta, nove šole, obnovljena sodišča in kulturne domove ter speljal projekt Dolinske kanalizacije.

Mira Rebernik Žižek kandidatka iz Ljutomera

Volilni okraj kandidatke obsega občine Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Mira Rebernik Žižek opravlja funkcijo vodje Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije. Aktivno sodeluje tudi  pri oblikovanju kulturnih programov, promoviranju, ustvarjanju in režiranju ljubiteljske gledališke igre.

Kandidatka Goričancev bo Nataša Kuhar Čerpnjak

Volilni okraj obsega del občine Murska Sobota, del Moravskih Toplic, Cankovo, Tišino, Gornje Petrovce, Šalovce, Hodoš, Grad, Kuzmo, Puconce in Rogašovce. Kandidatka, ki prihaja iz Goričkega je učiteljica slovenskega in nemškega jezika. V državni zbor je kandidirala tudi na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2014.

V Murski Soboti bo kandidiral Drago Rajbar

Njegov volilni okraj obsega del občine Murska Sobota, del Moravskih Toplic in Beltince. Drago Rajbar je po poklicu samostojni podjetnik, ki se ukvarja z zavarovalništvom.

V Gornji Radgoni bo kandidirala Alenka Roškar

Kandidatka Gornje Radgone je Alenka Roškar, ki je bila doslej aktivna predvsem v pomladku stranke NSi. Volilni okraj v katerem bo kandidirala obsega občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij.

Foto: misliresno.si

 

 

    Fotogalerija