https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Večina državljanov bo morala plačevati več

26.04.2018 ob 10:00  

Ponovno nas čaka ena podražitev, in sicer bodo z majem višje premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.


Medtem ko so podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v Adriaticu Slovenici uvedli že konec lanskega leta, čakajo zavarovance Vzajemne in Triglava z majem višje premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. 

Premije bodo po novem znašale:

- Vzajemna je podražila premijo za 1,3 evra na 30,12 evra (prej 28,82 evra), 850.000 zavarovancev;
- Triglav je podražil premijo za 1,8 evra na 30,79 evra (prej 28,99 evra), 359.100 zavarovancev;
- Adriatic Slovenica: 30,34 evra (prej 29,34 evra), 277.000 zavarovancev.

Podražitev bo po žepu udarila več kot milijon tistih, ki plačujejo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. V blagajne zavarovalnic se bo mesečno nateklo kar do dva milijona evrov dodatnih sredstev. 

Pri zdravstvenih zavarovalnicah poudarjajo, da bi se dvig premij moral zgoditi že prej in da je več kot upravičen.

"Naraščanje cen in pogostosti uveljavljanja zdravstvenih storitev povečujejo obseg plačil iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in doplačil k zdravstvenim storitvam, ki jih krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje," so poudarili v Triglavu.

Pri Vzajemni pa pravijo, da vsi krijejo enake programe po enakih cenah, pri čemer nimajo vpliva ne na cene ne na obseg storitev. "Tako da ima največji vpliv na gibanje premij ministrstvo, ki s splošnim dogovorom ureja obseg in cene storitev.

Foto: poslovalnica VZAJEMNE v Murski Soboti

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc opozarja, da ni razloga za zvišanje premij in da zdravstvene zavarovalnice pri tem zasledujejo izključno lastno korist. Zavarovalnice so v vseh teh leti porabile precejšnja sredstva za medsebojno prevzemanje zavarovancev, v letu 2016 kar okrog osem milijonov evrov. 

Kot navaja siol.net na ministrstvu zato ne vidijo nobene potrebe za dvige premij in izpostavili tudi visoke obratovalne stroške zdravstvenih zavarovalnic, ki letno znašajo okoli 50 milijonov evrov in bi jih lahko namenili za zdravstvene storitve.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2018 ob 14:51 UTD gost

      Nam je vseeno. Nam plača država.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2018 ob 16:23 imre gost

      Naj idejo vse zavarovalnice v pijzdo materno kak se bogatijo .Kak mo to eni plačevali nimam pojma .Tega dopolnilnega zavarovanja nikoli prej ni bilo in je vse bilo vredu sadaj pa samo jemljejo in jemljejo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2018 ob 16:56 Dušan gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2018 ob 20:04 gost

      iti na socialo, država plati.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.