https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Študijski obisk v Sloveniji v okviru projekta Destination SMEs

28.04.2018 ob 16:00  

V okviru projekta Destination SMEs je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, v času od 17. do 19. aprila 2018, organiziral študijski obisk v Sloveniji. Projektni partnerji so se v okviru obiska seznanili z dobrimi praksami, povezanimi z destinacijskim managementom. 


Projekt Destination SMEs se izvaja v okviru programa medregionalnega sodelovanja »Interreg Europe«, s krovnim ciljem pomagati evropskim regijam pri oblikovanju učinkovitih strategij in politik destinacijskega managementa, z namenom zagotavljanja ugodnega okolja in spodbujanja konkurenčnosti malih in srednjih podjetij v turističnem sektorju.

Projektni partnerji so imeli možnost spoznati turistične politike in pobude povezane z destinacijskim menedžmentom, prav tako pa so se srečali z nacionalnimi in lokalnimi deležniki in izmenjali izkušnje glede omenjenih politik in dobrih praks v Sloveniji. Na uvodni delavnici v sklopu študijskega obiska, ki je je bila izvedena na Posestvu Trnulja, je ga. Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, predstavila lani sprejeto Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021 z vizijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije za 5-zvezdična doživetja, ter ključne turistične politike na ravni države.

Slovenska turistična organizacija je predstavila svoje aktivnosti inovativnega vsebinskega in digitalnega marketinga, promocije znamke I feel Slovenia in zgodb slovenskega turizma, ki so usmerjene v povečanje prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije in v pospeševanje trženja inovativnih turističnih produktov z višjo dodano vrednostjo, ki temeljijo na načelih trajnostnega razvoja.

 

Veliko pozornosti je bilo namenjeno Zeleni shemi slovenskega turizma, nacionalnemu programu in certifikacijski shemi, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Nadalje so bila predstavljena orodja za spodbujanje inovativnosti v turizmu in podporo razvoju inovativnih produktov ter inventivnih projektov v turizmu.Namreč z nagrado Snovalec se podpira uresničevanje ustvarjalnih in inovativnih idej v turizmu, medtem ko se s Sejalcem nagrajuje inovacije, ki so že uresničene in uspešno prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Prav tako sta bili predstavljeni dve novi platformi, in sicer spletni portal AIRTH, ki je namenjen spodbujanju, raziskovanju in promoviranju inovativnosti v turizmu, medtem ko je FUTOURIST prva spletna platforma namenjena globalnemu ocenjevanju storitev, ki bo pisce in ustvarjalce vsebine tudi nagradila.

V nadaljevanju so si projektni partnerji ogledali dobre prakse tudi na kraju samem in se srečali ter izmenjali stališča z lokalnimi deležniki in nosilci projektov, med drugim tudi v Ljubljani in Podčetrtku, ki sta bili na nedavni najpomembnejši turistični borzi na svetu, ITB v Berlinu, izbrani med 100 najbolj trajnostnih svetovnih destinacij.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.