https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Letovanje otrok med prvomajskimi prazniki

28.4.2018  

Rdeči križ Slovenije bo, med 27. aprilom in 2. majem 2018, omogočil letovanje socialno ogroženim otrokom. Za to bodo namenjena sredstva FIHO (135 otrok), sredstva zbrana v akciji Peljimo jih na morje in dobrodelni koncert (80 otrok) ter sredstva zbrana v akciji Zaigraj z nami (74 otrok). Za otroke je pripravljen bogat program aktivnosti, ki vključuje različne ustvarjalne, športne in gibalne ter poučne aktivnosti.

Letovali bodo otroci iz območnih združenj Ajdovščine, Cerknice, Gornje Radgone, Grosuplja, Hrastnika, Ilirske Bistrice, Izole, Jesenic, Kamnika, Kranja, Kočevja, Kopra, Laškega, Ljubljane, Litije, Radovljice, Mozirja, Murske Sobote, Nove Gorice, Radovljice, Ribnice, Sevnice, Sežane, Slovenskih Konjic, Škofje Loke, Šentjurja pri Celju, Trbovelj, Tržiča, Zagorja in Žalca.

V času letovanja se bodo otroci lahko naučili plavanja na plavalnem tečaju, imeli bodo vodno aerobiko, kopanje in igre v bazenu.


Poleg vodnih, bodo otrokom na voljo tudi druge športne in gibalne aktivnosti. Dan bodo vsako jutro pričeli z jutranjo telovadbo, nato pa bodo igrali nogomet, košarko, odbojko na mivki, med dvema ognjem in različne talne igre. Lahko se bodo sprehodili po trim stezi, se udeležili plesne delavnice in pohoda v Resljev gaj ali bližnjo okolico.

Otroci bodo lahko krepili svojo ustvarjalnost z ustvarjanjem iz naravnih materialov – slikanjem kamenčkov, izdelovanjem zapestnic prijateljstva, risanjem, slikanjem in ustvarjanjem iz Das mase, s svojimi izdelki pa bodo sodelovali v natečaju »Debeli rtič«.

Foto: rks.si

Tudi v prostem času otrokom ne bo dolgčas, saj bodo obiskali »Čarobni gozdiček«, rtiško knjižnico, se igrali socialno - interaktivne igre, tekmovali v Malih rtiških sivih celicah in iskali skriti zaklad. Za mlajše bodo na voljo tudi pravljične urice. Večeri bodo seveda pestri, zanimivi, zabavni pa tudi plesno obarvani. Na predvečer 1. maja, bo organiziran poseben in raziskovalen večerni pohod z lučkami.

V primeru lepega vremena bodo v sodelovanju z ekipo Players Promotion s posebnimi barvami pobarvali igrišče in risali talne igre.

Verjamemo, da so prvomajski prazniki lep čas za letovanje na Debelem rtiču, saj je vreme ravno prav toplo, zato smo prepričani, da bodo ob bogatem programu, druženju, igrah in prostem času v naravi veseli in zadovoljni tudi otroci, ki bodo letovali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2018 ob 9:17 gost gost

      zelo zelo lepo. vse pohvale

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.