https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Krepimo nevladne organizacije, gradimo lokalna partnerstva

14.05.2018 ob 11:00  

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje deluje v vlogi Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že od leta 2008 in ves čas nudi strokovno podporo za učinkovitejši razvoj nevladnih organizacij Pomurja. Njihov namen je povezovanje nevladnih organizacij v regiji s ciljem, da postane nevladni sektor v regiji enakovreden partner pri razvoju. Neformalna mreža nevladnih organizacij, ki so jo vzpostavili s pomočjo evropskih sredstev, danes povezuje že več kot 450 nevladnih organizacij v regiji.

V preteklih obdobjih so bili narejeni pomembni premiki na področju mreženja in povezovanja nevladnih organizacij z namenom večanja vpliva nevladnih organizacij na javno politiko na lokalni in regionalni ravni. Sedaj se v večji meri posvečajo povezovanju z javnim in gospodarskim sektorjem ter vzpostavljanju lokalnih partnerstev, ki naslavljajo različne družbene probleme v lokalnem okolju. Ena največjih takih partnerstev je bila dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin »podarizvezek«.

 

Izdali so tudi Priročnik o izvajanju občinskih razpisov Financiranje nevladnih organizacij na lokalni ravni, s katerim želijo pomagati k bolj učinkoviti izvedbi javnih razpisov, s tem pa tudi k bolj kakovostni izvedbi programov in projektov nevladnih organizacij, ki odražajo lokalne potrebe in so skladni z interesi občanov. V letošnjem letu bodo pripravili še smernice za izvedbo manjših razpisov, ki bodo prav tako služile kot podpora občinam pri pripravi razpisov.

V okviru projekta poskušajo dati večji poudarek mladim, saj so lahko nevladne organizacije za njih odlična priložnost za pridobitev delovnih izkušenj, bodisi preko prostovoljskega dela bodisi kot zaposlitev. S tem namenom izvajajo aktivnosti »Praksa v nevladnih organizacijah je zakon!«, s katerimi skušajo na eni strani aktivirati mlade, da se vključijo v delo nevladnih organizacij in tam izvajajo prakso, pa tudi organizacije, da odpro svoja vrata mladim in jim omogočijo pridobitev novih znanj in veščin.

S skrbno načrtovanimi aktivnostmi želijo v prihodnje prispevati k napredku razvoja pomurskih nevladnih organizacij. Predvsem v smeri krepitve institucionalne usposobljenosti nevladnih organizacij, ki imajo potencial za naslavljanje lokalnih potreb, zvišanju števila zaposlenih, čezsektorskemu povezovanju, sodelovanju za reševanje lokalnih potreb in pri večanju vloge nevladnih organizacij pri izvajanju javnih storitev. Strokovna podpora in pomoč za učinkovitejši razvoj je za nekatere nevladne organizacije neprecenljiva: "Hvaležni smo, da smo na naši poslovni poti srečali Regijsko stičišče. Že drugo leto pridobivamo koristne informacije, strokovne nasvete in usmeritve, kako uresničiti cilje naše organizacije. Poleg kakovostnih in uporabnih seminarjev ter delavnic, nam nudijo nenehno strokovno pomoč, možnost pridobivanja novih znanj na strokovnih srečanjih in nas spodbujajo, da pripravljamo projekte, uresničujemo svoje ideje in se skupaj veselimo korakov na poti uresničitve zastavljenih idej«, je nad delovanjem stičišča navdušena Tadeja Pitz iz Zavoda Ac-cedo.

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja bo danes v Martjancih v okviru kampanje EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, pripravilo dan odprtih vrat Bistre hiše. Predstavili bodo organizacije in programe s področja razvoja podeželja in nevladnih organizacij, izobraževanja zaposlenih, trajnostne mobilnosti, turizma, učinkovite rabe energije ter obnovljivih virov energije v Pomurju. Kampanjo organizira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, saj želi z njo pokazati, da je naš vsakdan boljši in lepši tudi zaradi dobrih projektov, ki smo jih uresničili s pomočjo evropskih sredstev.

PR prispevek

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2018 ob 12:27 nostradamus gost

      Vij samo delajte, vlada vas itak financira, svoje breme - tisto kar bi morali početi oni in državni zbor pa prelaga na take pizdarije. In zakaj je lepo sedeti v Državnem zboru, prejemati od 4.000 EUR dalje plačo????? Za to, DA NIČ NE DELAŠ, DRMNEŠ, ZA VOLIVCE IN DRŽAVO TE PA BOLI KURAC. Pika.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.