https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Šalovska občina planira višje prihodke

02.05.2018 ob 6:00  

V prostorih sejne sobe občine Šalovci je potekala 29. redna seja občine Šalovci.


Po pozdravnem nagovoru in ugotovitvi prisotnosti je župan predstavil zapisnik prejšnje seje. Sprejem tega so soglasno tudi potrdili.

Pod drugo točko na dnevnem redu je bila obravnava in sprejem “Odloka o zaključnem računu proračuna občine Šalovci za leto 2017.” Tega niso niti sprejeli niti zavrnili, saj vsa dokumentacija ni bila pregledana. Zato je župan predlagal nadomestno točko za obravnavo in sprejem sklepa o dodelitvi stavbne pravice zemljišču, kjer naj bi se postavila nova kotlovnica. Ob predlogu, da kotlovnica z vso opremo po izteku 15 let pripade občini Šalovci, je bilo izraženih nekaj zadržkov glede življenjske dobe kotlovnice in glede logističnih detajlov obratovanja. Pozitivni argumenti v prid pozitivni cenovni razliki ogrevanja in dostopnosti materiala za kurjavo sta prevladali in tako je bil sklep soglasno sprejet, kotlovnica pa naj bi začela obratovati že pred letošnjo zimo.

Občinski proračun za leto 2018

Planirani prihodki bodo za 21 % večji kot lani, skupaj 2.490.712 evrov. Župan občine Šalovci Iztok Fartek je poudaril, da številke še niso dokončne, saj še nimajo rezultatov nekaterih razpisov, del pa je odvisen tudi od javnih naročil. Omenil je, da bodo pri upravljanju s proračunom racionalni in gospodarni, zavedajo se tudi potencialnih izrednih odhodkov ob dogodkih poplav in podobnih stvari „kar se nam v zadnjem času rado dogaja.

Sledila je obsežna razlaga proračuna po postavkah in po nekaj krajših komentarjih ter vprašanjih, je bil predlog proračuna soglasno sprejet.

"Obravnava in sprejem Odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju občine Šalovci"

5. točka je potekala po skrajšanem postopku. Na seznamu spomenikov sta zaenkrat samo dve zgradbi, nekaj se jih bo, po besedah župana, dodalo še naknadno. Tudi ta odlok je bil soglasno sprejet.

Sledili sta še 2 točki, in sicer nekaj informacij s strani župana in predlogi ter pobude članov občinskega sveta. Tudi ti točki sta bili, tako kot prejšnje, soglasno sprejeti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.