https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Stranka SMC predstavila pomurske kandidate za poslance

Murska Sobota, 03.05.2018 ob 13:40  

Danes, 3. maja 2018, so se v prostorih Murske Republike (Zvezda), predstavili kandidati Stranke modernega centra (SMC), ki bodo kandidirali za poslance v Pomurju na parlamentarnih volitvah 3. junija 2018. 

Volilni okraj Murska Sobota I - Milan Osterc

˝Za kandidiranje sem se odločil, ker se bom zavzemal za človeka, za goričkega človeka, za njegove bonitete, za zaščitenje njegovih pravic. Nekako se bom zavzemal za prekmurskega in goričkega človeka, zagovarjal bom ustvarjanje pogojev v Sloveniji, ki bodo posledično Prekmurju prinesle neke stvari. Problem na Goričkem pa je tudi voda,˝ je povedal kandidat Milan Osterc. 

Volilni okraj Murska Sobota II - Dušan Radič

˝Za ponovno kandidaturo sem se odločil, ker so me prepričali rezultati sedanje vlade. Državno blagajno smo potegnili iz rdečih številk, številne sisteme in podsisteme, ki jih je stranka SMC podedovala z vstopom na politični parket, smo stabilizirali. Slovensko gospodarstvo se krepi, privabili smo tudi tuje investitorje, ki odpirajo nova in boljše plačana delovna mesta. Za ponovno kandidaturo me je prepričal tudi trend velikega upadanja števila brezposelnih. Brezposelnost med mladimi se je prepolovila, Slovenija pa beleži dvakrat višjo gospodarsko rast od povprečja Evropske Unije. Prepričali pa so me tudi rekordni uspehi slovenskega turizma. Zavzemal se bom predvsem za razvoj podeželja, pridelovanje in oživljanje lokalnih proizvodov in pridelkov, za vlaganje v turistično inftastrukturo, kajti v tem je tudi največ potencialov za napredek Prekmurja. Zavzemal se bom tudi za čimprejšnje nadaljevanje izgradnje soboške obvoznice vse do motela Čarda,˝ je povedal kandidat Dušan Radič. 

Volilni okraj Gornja Radgona - Vera Granfol

˝Spodbujati je treba inovativni duh mladi, ki so ključnega pomena za razvoj naše regije. Treba jim je dati krila in možnost, da bodo mladi želeli ostati tukaj. Temeljni problem našega gospodarstva je tudi neoglašenost med teorijo in prakso. Zato si bom zelo prizadevala za povezovanje šolstva in gospodarstva, prav tako za medgeneracijsko in medsektorsko povezovanje. Mislim da je tu velik primanjkljaj, potenciala pa je veliko in poudarjam, sploh v kmetijstvu, ki imajo dostop do inovativnih tehnologij in pa veliko podpore v sredstvih evropske unije. Prizadeval si bom za pospešitev dopolnilnih dejavnosti na kmetijah. Prizadevala si bom za regionalne pilotske stanovanjske zadruge mladih, za dobre cestne povezave , še posebej za priključitev regije iz katere prihajam na slovenski avtocestni križ, za ustvarjanje pogojev, ki bodo omogočili vitalno življenje ljudi, ustvarjalno mladost in zadovolstvo ljudi,˝ je povedala kandidatka Vera Granfol.

Volilni okraj Ljutomer - Aleksander Kavčič

˝Da sem se odločil še enkrat kandidarati, lahko poven, da imam kar veliko podporo sedanjih županov mojega volilnega okraja. Ponosen sem, da sem sodeloval pri večih projektih, ki so bili ključni za razvoj našega celotnega Pomurja. Prizadeval si bom predvsem na varnosti kolerasarjev, ki jih je čedalje več na naših cestah. Županu Murske Sobote bom predlagal, tudi imenovanje eno cesto, ki bi se imenovala Ljutomerska cesta. Vse druge občine jo že imajo,˝ je povedal kandidat Aleksander Kavčič. 

Volilni okraj Lendava - Darko Horvat

˝Sam bi se najbolj zavzemal za promocijo zdravja, zdrav način življenja, za dolgotrajno skrb starejših.Pr mladih se mi zdi pomembno, da čim prej dobijo delo oz. delo za nedoločen čas. Ker prihajam iz podeželja se mi zdi pomembno, da se tudi pomaga kmetom pri predelavi zdrave hrane in, da bi s tem tudi dostojno lahko živeli od svojega dela. Rad bi tudi sam želel sooblikovati javno politiko in prispevati k večji družbeni odgovornosti, solidarnosti, pravičnosti in spoštovanju ter razvoju človekovih pravic in svoboščin,˝ je povedal kandidat Darko Horvat. 

 

    Fotogalerija