https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Kako do cenejših letalskih vozovnic?

23.6.2018  

Glede na to, da se bliža čas dopusta, smo se odločili, da pripravimo prispevek o tem kako najti čim cenejše letalske vozovnice. Pri tem nam je pomagal Andrej, ki je na našem portalu objavljal svoje prispevke iz Indije.


Na Hrvaško ali kam drugam?

Glede na to, da so se cene na Hrvaškem v zadnjih letih konkretno podražile, se lahko za nekaj evrov več, odpravite na kakšno drugo priljubljeno destinacijo v Evropi ali drugod po svetu.

  

Koliko stanejo Kanarski otoki?

Dobili smo podatke mladega para, ki se je odpravil na Kanarske otoka za 2 tedna. Potovanje sta splanirala okoli najcenejših letalskih vozovnic, ostalo sta prilagodila tem datumom. Ker sta letela iz Bologne, sta do letališča šla z agencijo Goopti, za iskanje prenočišča sta uporabila Airbnb, večinoma sta si kuhala doma, seveda pa sta šla tudi na kakšno večerjo v restavracijo.

Spodaj so razčlenjeni stroški na nekaj največjih kategorij, cene so za dve osebi.

Povratne letalske karte Bologna-Gran Canaria: 289,96€

Povratni prevoz Ljubljana-Bologna: 139€

Prenočišče: 286€

Prevoz in izleti: 140€

Šola surfanja za 4 dni: 166€

Hrana in spominki: 310€

SKUPAJ: približno 1330€ oz. 665€ na osebo

 

Pa Indija?

Andrej in Mitja, ki sta pisala prispevke iz Indije sta za 1 mesec potepanja porabila približno 750€ na osebo, za povratne letalske vozovnice iz Budimpešte sta dala še dodatnih 200.

Torej, kako najti poceni letalske vozovnice?

  1. VEDNO iščite vozovnice v oknu brez beleženja zgodovine, saj nekatere spletne strani dvigajo cene večkrat ogledanih destinacij.

  2. Uporabite spletno stran Skyscanner.com, Edreams.com, Momondo.com ali podobne.

    1. Preverite slovensko spletno stran Nizkocenovci.si

    2. Preverite spletne strani nizkocenovnih letalskih družb kot so Ryanair, Easyjet, WizzAir, TransAvia, Vueling in podobne.

  3. Letalske vozovnice so cenejše iz večjih letališč. V naši okolici so to Budimpešta, Zagreb in Milano, ugodne vozovnice lahko najdete tudi iz Benetk, Bologne in Trsta.

  4. Če ste fleksibilni z datumi izberite lete med tednom, saj so ti običajno cenejši.

  5. Spremljajte Facebook skupine kot so “Po svetu,” “Pocenipotovati,” “Ugodno po svetu :)” in “Poceni letalske karte.” Te skupine redno objavljajo poceni načine potovanja, “Po svetu” pa skoraj vsakodnevno objavi tudi izbor najcenejših vozovnic, večinoma na eksotične destinacije.

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2018 ob 13:46 gost

      je letijn nad strejufskimi goricami z đambođetom.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.