https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti so se veleposlaniki poklonili padlim borcem

08.05.2018 ob 0:00  

Danes, 8. maja, so se padlim osvoboditeljem na Trgu zmage v Murski Soboti poklonili veleposlaniki Ukrajine, Gruzije in Azerbajdžana.


Ob tej priložnosti so pred veličastnim spomenikom zmage položili vence v čast in spomin vsem vojakov, ki so padli v II. svetovni vojni za našo svobodo in prihodnost.

Zbrane sta pozdravila murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in veleposlanik Ukrajine v Republiki Sloveniji Mihajlo Brodovič.

Osrednji dogodek bo potekal jutri, 9. maja, ob 10. uri, ko se bodo padlim osvoboditeljem poklonili podpredsednik Vlade Republike Slovenije, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, župan dr. Aleksander Jevšek, veleposlanik Ruske federacije dr. Doku Zavgajev, predstavniki Društva Slovenija-Rusija, predstavniki Moskovskega sveta borcev,  predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota in predstavniki veteranskih društev vojne za Slovenijo.

Padlim junakom so se poklonili tudi na murskosoboškem pokopališču. Na fronti ob Muri je za osvoboditev Prekmurja umrlo 521 sovjetskih vojakov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2018 ob 14:05 gost

      Škoda, ka še ne živi prijatelj Rusov, deagi nam Tito, te je bil čas za življenje, nej danes, ko životarimo, državna oblast, in razni "kao" uradi se pa poserjejo na malega slovenskega človeka. In pred volitvami so stare politične bande ponovno polne obljub, kaj za vraga so delali 27 let? Korupcija na korupcijo,temu pa sledi veja oblasti, ki z političnimi veljaki to podpira.Škoda, pa kak lepo "državico" imamo, kar se tiče pokrajine, vodijo pa nas nesposobnjakoviči. In ponovno bodo izvoljeni, če od drugega ne - od javnega sektorja, ali se pa tam zaposlijo. UPAM, da ne bo dolgo, da nam bo ta sektor razjebal sistem do konca.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2018 ob 14:25 gost

      Gringosi bi tudi mogli biti na proslavi, ka je prišo neznane Rus velke donator nogometnega kluba Mura. Kuzmič in Jevšek sta jih pogostila.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2018 ob 15:49 gost

      nej ka de kuzmič na proslavi pa murin dobrotnik iz moskve ki so občani nikoli nej videli na tekmi

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2018 ob 14:19 Gost gost

      Vojak je imel zatemnjena ocala z dioptrijo..in ne sončna...idiot tisti ki je to napisal in trdil drugace

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.