https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Predčasno glasovanje pred nedeljskim referendumom

08.05.2018 ob 13:01  

V nedeljo, 13. maja bomo volivci na voliščih znova oddali svoj glas na ponovljenem referendumu o zakonu o drugem tiru med Divačo in Koprom. Že od danes pa do četrtka pa boste lahko glasovali predčasno, med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.


Predčasno glasovanje bo potekalo na enak način, kot na dan referenduma. Volivci se morajo izkazati z osebnim dokumentom in se podpisati v volilni imenik. Glasujejo tako, da na glasovnici obkrožijo ZA ali PROTI, odvisno ali zakon podpirajo, ali ne.

V sredo se izteče rok, do katerega morajo volivci, ki bodo na dan glasovanja zunaj okraja svojega stalnega prebivališča ter želijo glasovati na volišču v drugem okraju, to sporočiti "svoji" okrajni volilni komisiji.

Enako velja za volivce, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik. Ti lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati pred volilnim odborom, na svojem domu.

Prav tako do srede, 9. maja, morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju Slovenije in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere uresničujejo volilno pravico, ali Državni volilni komisiji.

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2018 ob 14:19 77 gost

      Največja bedarija tega stoletja,drugi tir narediti in pika.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2018 ob 14:37 imre gost

      gost-77 Ja narediti ampak ne za takšno ceno ,kjer se jih zraven obogati še 10 ljudi ,ali več tako pri TEŠ 6

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2018 ob 21:04 gost

      gost -77 idi vbolnico naj ti dajo injekcijo po možnosti v GLAVO. Ja drugi tir RABIMO samo za PRIMERNO CENO.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2018 ob 21:40 gost

      Koliko mlatenje prazne slame za ta drugi tir! Slovenija bi ze rabila peti tir, ce hoce biti konkurencna!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2018 ob 4:44 stanka gost

      Drugi tir bo v vsakem primeru, ampak, na veliko so levi ( ki so pri koritu) hoteli krasti. Predračun so postavili enkrat več, med sabo bi si razdeleli okrog 700 miljonov, hvala bogu, da jim je Vili Kovačič to preprečil. Tir se bo zgradil za pol manj!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2018 ob 4:49 777 gost

      Zdaj volimo ali bodo kradli, ali jim pa to preprečimo!Drugi tir bo v vsakem primeru, le za pol manj!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.