https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V DSO G. Radgona poteka 10. Medgeneracijski športno zabavni maraton

Gornja Radgona, 09.05.2018 ob 9:00  

Medgeneracijsko druženje poteka med otroki Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, upokojenci iz Doma starejših občanov Gornja Radgona ter osebami iz Varstveno delovnega centra Gornja Radgona in enote Hrastovec. Medgeneracijski športno zabavni maraton poteka že 10. leto na terasi DSO Gornja Radgona. Program vsebuje številne športne, glasbene, umetniške in miselne igre.

 

V ponedeljek so imeli navijanje predmeta na palico na vrvico, brcanje žoge v poležen koš in sestavljanje slike. V torek so imeli igre kot so nošenje vode v kozarcu, metanje krogcev na številčne oznake in glasbene uganke. Pri slednjih so morali ugibati zaigrano pesem na frulico. Izbrane pesmi so poznali tako starejši kot otroci. 

V sredo se bodo igrali kačo, ugibanje iz torbe ter metali žogice v kozarčke. Četrtek bo bolj športno obarvan, saj je planirano podajanje žoge nad glavo in med nogami, podiranje plastenk oziroma kegljev in kotaljenje velike žoge med ovirami. Zadnji dan, v petek bo zaključek medgeneracijskega športno zabavnega maratona. Pred podelitvijo priznanj in medalj bodo potekale še zadnje igre (skakanje v žaklju, vlečenje vrvi, med dvema ognjema), na koncu bodo vsi udeleženci dobili sladoled. Slednji bo vsekakor dobrodošla osvežitev za vročino v teh dneh. Vsem je med maratonom na voljo tudi sok. Zaključek bo v petek povezoval Samo Tuš, morebiti se bo pridružil tudi skriti gost. 

Varovanci Doma starejših občanov so med igrami in vsem dogajanjem na maratonu vidno uživali. Zanimivo je videti, kako se mlajša in starejša generacija povezuje skozi igro. Zagotovo so igre polepšale in popestrile vsakdan na mnoge varovance DSO, ki so bili prisotni na medgeneracijskem športno zabavnem maratonu.

Otroci so izkusili nove igre, predvsem pa so se imeli priložnost igrati s starejšo generacijo. Velikokrat se pozablja, da se mlajša generacija od starejše generacije lahko marsikaj nauči. 

Na letošnjem medgeneracijskem maratonu se je zbralo veliko število ljudi, saj so se priključili tudi iz enote VDC Gornja Radgona in enote Hrastovec. 

S strani organizatorjev so aktivnosti odlično organizirane. Dobra volja ne zmanjka. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.