https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radenci in Kapelski Vrh povezana tudi s pločnikom

Paričjak, 10.05.2018 ob 6:05  

Občina Radenci v svoji celostni prometni strategiji planira povezavo pločnikov, kolesarskih poti na že obstoječi mreži. Posledično bi marsikatera kolesarska pot ali poti, kot sta Pot ob Muri, Pot Traminca, Pot iskanja zakladov in druge dobile večji smisel. Izgradnja manjkajočega dela pločnika med Radenci in Kapelskih Vrhom bo vsekakor prinesla pozitivne učinke, saj gre za zelo prometno cesto, ki je hkrati tudi povezava na Pomursko avtocesto. 

Novi pločnik bo predstavljal bolj varno pot tako za otroke kot ostale občane občine Radenci. Čeprav ima Osnovna šola Kapela avtobusne prevoze do šole dobro organizirane in je večina otrok "vozačev", so novozgrajeni pločniki nova možnost za pot do šole. 

Prebivalci Paričjak so novega pločnika, ki jih povezuje z Radenci in Kapelskih Vrhov zelo veseli, temu se pridružujejo tudi drugi občani Radencev. Pot do pošte, trgovine, banke ali druge lokacije v Radencih ali na Kapelskem Vrhu bo tako varno dostopna peš. 

Včeraj so potekala še zadnja dela na pločniku v bližini gozda zaljubljenih dreves oziroma poti zaljubljencev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2018 ob 21:24 obcan gost

      Vse lepo in prav, ampak plocnik bi trebalo naredit do Okoslavcev, saj je zelo nevarno hodit ob tej cesti, ki je zelo prometna!! Za plocnik Radenci in Kapela, pa vsa pohvala odgovornim!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.